A Bloomberg elemzője szerint további emelkedésre számíthat a bitcoin

-

Mike McGlone, a Bloomberg elemzője úgy véli, hogy tovább folytatódhat a bitcoin áremelkedése.
Annak ellenére, hogy leesett a 12.500 dolláros csúcsról, Mike McGlone a Bloomberg elemzője szerint a vezető kriptopénz afelé hajlik, hogy folytatja az áremelkedését.

Az alábbi grafikon alapján elmondta, hogy a kriptovaluta áringadozása az aranyhoz képest azt sugallja, hogy „a bitcoin értéke a további növekedés elébe néz”:

 „Az elmúlt egy év során a bitcoin értéke az arany unciánkénti árfolyamához képest 3-9-szeres árfolyamon mozgott így, ha hihetünk ennek, akkor az árfolyam a további növekedés elébe néz. Augusztus 19-én ez az arány átlépte a 6-szoros értéket, ugyanúgy mint 2017-ben, de a bitcoin mozgékonysága alacsonyabb az aranyhoz képest.”

Az arany egyre instabilabb lett, miután a dollár értéke a különböző makrogazdasági tényezők – mint a gazdaságélénkítő csomagok és az elnökválasztás – miatt összevissza ingadozik.
A kriptopénz ezzel szemben egyre stabilabbá vált az elmúlt időszak során, értéke stabilan 11.000 és 12.000 dollár között ingadozott.
 

Nem ez az egyetlen tényező, amely segít a vezető kriptopénz értékén

Nem ez az egyetlen mutató, amely McGlone szerint további áremelkedést jelenthet a bitcoin számára.
Az elemző nemrég elmondta, hogy a bitcoin csökkennő készlete a feleződések miatt és a növekvő kereslet idővel árfolyam-emelkedéshez fog vezetni:

 „Valami váratlannak kell történnie ahhoz, hogy a bitcoin ára befejezze azon tevékenységet, amely azt az elmúlt évtizedben jellemezte: az áremelkedést. A kereslet és az elterjedtség továbbra is kedvező a kriptoeszköz egyedi tulajdonsága, a kötött készlete miatt.”

McGlone a kereslet kapcsán megemlítette a CME Bitcoin határidős piacát és a Grayscale Bitcoin-alapját is. A két piacon keresztül az intézmények is beszállhatnak a vezető kriptopénzbe.
A Grayscale Bitcoin Alap a vezető kriptovaluta forgalomban lévő készletének jelentős hányadát birtokolja, mivel a befektetők egyre több pénzt fektetnek a piacokba, emellett a CME nyitott szerződéseinek száma is folyamatos növekedést mutat.
Ha figyelembe vesszük, hogy a feleződést követően csökkent a bitcoin készlete, akkor a növekvő kereslet miatt tovább emelkedhet a kriptopénz értéke.

Olvastad már? A Chainalysis szerint tőke áramolhat ki Kínából a tether segítségével

Forrás: bitcoinist.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!