Több mint félmilliárd ember használ kriptót és a számuk folyamatosan nő

-

Világszerte épp harmadával, 33%-kal nőtt az elmúlt évben a kripto tulajdonosok száma, és mára már eléri az 560 milliót.

A digitalizáció szintje és a szabályozói környezet befolyásolják leginkább a kriptopenetrációt egy-egy országban.

A régiónkban Ukrajnában és Szlovéniában kimagasló a kriptohasználat szintje. Magyarországon hozzávetőleg 200.000 ember tart kriptót és mintegy 100 helyen lehet fizetni kriptóval.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Aki szeretne, ma már Ferrarit is vehet kriptóért. Az átalakulás a Binance-t, a világ legnagyobb kriptotőzsdéjét, a változások élvonalába röpítette, amelynek platformján már több mint 200 millió regisztrált felhasználó, a világ összes kriptotulajdonosának mintegy 36%-a tevékenykedik.

2013-ban jelent meg az első Bitcoin ingatlanhirdetés Magyarországon, ekkor már két éve lehetett Magyarországon Bitcoinnal kereskedni.

A Coincolors adatai szerint jelenleg 47 Bitcoin ATM található az országban, ebből 30 Budapesten.

Fizetni mintegy 100 helyen lehet ma kriptovalutával Magyarországon, ezekből több mint 50 a fővárosban található.

A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint körülbelül 200 ezer magyar tart kriptovalutát, ami már elég jelentős szám ahhoz, hogy az állam is fontosnak tartsa a kriptó használatának és kereskedelmének szabályozását.

Az uniós MiCA direktívát követő, idén áprilisban elfogadott kripto törvény elősegíti a technológiai innovációt, biztosítja a pénzügyi stabilitást és biztonságot a hazai kriptohasználatot illetően.

Ez, valamint a 2022 óta érvényes adószabályozás, amely az egykulcsos, 15%-os adózást a kriptóból szerzett jövedelmekre is kiterjesztette, elemzők szerint, vélhetően elő fogja segíteni a kriptohasználat további elterjedését Magyarországon.

A kriptovaluta tranzakciókat kezelő Triple-A társaság tanulmánya szerint jelenleg mintegy 560 millió ember rendelkezik kriptovalutákkal világszerte, a világ népességének 6,8%-a.

A kripto tulajdonosok száma mindössze egy év alatt 33%-kal növekedett, hiszen a számuk 2023-ban még csak 420 millió volt.

Idén júniusban a Binance bejelentette, hogy a regisztrált felhasználóinak a száma meghaladta a 200 milliót.

A Kaiko Research által a közelmúltban nyilvánosságra hozott elemzés szerint 2024 első negyedévében a világ 10 legnagyobb kriptotőzsdéje közül a Binance rendelkezett a legnagyobb likviditással és a legnagyobb átlagos kereskedelmi forgalommal.

A Binance platformján tevékenykedik jelenleg az összes kriptotulajdonos mintegy 36%-a. Richard Teng, a Binance vezérigazgatója mindezt így kommentálta:

„Ez az eredmény nem csak a Binance sikerességét bizonyítja, hanem azt is, hogy milyen gyors ütemben válik elfogadottá világszerte a kriptovaluták használata, ami sok millió ember életét változtatja meg. Mi ennek az átalakulásnak vagyunk az élvonalában. A munkánk azonban még messze nem ért véget. El kell érnünk az 1 milliárd felhasználót, ami egyszerre kihívás és lehetőség, amit örömmel fogunk megragadni.”

A Binance világszerte szorgalmazza egy jól működő, a biztonságot és az innovációt egyaránt erősítő szabályozói környezet kialakítását a kriptopiacon, amelyet fontos előfeltételnek tekint a még szélesebb körű adoptációhoz.

A legtöbb kripto-használó Ázsiában él, mintegy 327 millió ember, míg Európában a számuk körülbelül 49 millióra tehető.

Az Egyesült Arab Emírségekben él arányosan a legtöbb kripto tulajdonos a világon, ahol a lakosság több mint negyede (25,3%) kriptózik, ezt követi Szingapúr (24,4%) és Törökország (19,3%).

Kiemelkedően sok ukrán, Ukrajna lakosságának több mint 10%-a, kriptóban tartja a pénzét, ami leginkább azzal magyarázható, hogy a nemzeti valuta mozgását a hatóságok erősen korlátozzák, az árfolyamát pedig mesterségesen rögzítették, így a kriptó amolyan menedékeszközzé vált a háború sújtotta országban.

Kriptovaluta tulajdonosok a teljes lakosság számarányában

kripto

A top 30 legnagyobb kripto-használó ország között egyaránt vannak fejlődő és fejlett országok, így például az Egyesült Államok a 8-ik helyen szerepel a maga 15,5%-ával, Vietnám éppen előzi 17,4%-kal, India pedig a 30-ik, 8,2%-kal.

A régiónkból – Ukrajna mellett – Szlovénia került fel a listára, közel 10%-kal (9,9%), vagyis a 2,1 milliós országban közel annyian kriptóznak, mint Magyarországon.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) a közelmúltban engedélyezte az Ethereum ETF-ek elindítását – a már korábban engedélyezett Bitcoin ETF-ek mellett – idén májusban pedig a Képviselőház a technológiai innovációt erősítő törvényt fogadott el.

„Az Egyesült Államokban jegyzett Bitcoin ETF-ekbe több mint 14,7 milliárd dollárnyi nettó befektetés érkezett” – ahogy erre Richard Teng emlékeztetett.

„Mit üzen ez? Azt, hogy a Bitcoin és a digitális pénzügyi eszközök iránt töretlen az érdeklődés. A tokenek árai, a piaci kapitalizáció változhat, de az iparágunk tartós fundamentumai erősek” – tette hozzá.

A változások hatására jelentős intézményi befektetők jelentek meg az amerikai kriptopiacon, például a világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock. Ezek az események összességében komoly lendületet adtak a kriptovaluták elterjedésének az USA-ban.

A Triple-A tanulmánya azt is megállapítja, hogy egyre több neves nemzetközi cég is gyarapítja azon vállalatok sorát, amelyek kriptovalutát is elfogadnak fizetőeszközként.

Így például tavaly óta már egy tűzpiros Ferrarit is lehet kriptovalutáért vásárolni, idén pedig a lett légitársaság, az Air Baltic, illetve az olyan luxusmárkákák, mint a Gucci és a Tag Heuer is felkerültek a kriptobarát helyek listájára.

A Binance-ről 

A Binance a világ vezető blokklánc ökoszisztéma és kriptovaluta infrastruktúra szolgáltatója, amelynek pénzügyi termékei közé tartozik a legnagyobb volumenű digitális eszköztőzsde.

A világszerte milliók bizalmát élvező Binance platform elkötelezett a felhasználók pénzügyi szabadságának növelése mellett, a kriptotermékek és – ajánlatok széles körű portfóliójával rendelkezik, beleértve a következőket: kereskedés és pénzügyek, oktatás, adatok és kutatás, befektetés és inkubáció, decentralizációs és infrastrukturális megoldások, társadalmi edukáció. További információkért látogasson el a következő weboldalra: https://www.binance.com

Olvastad már? A PEPE árfolyammozgása ezektől a bálnáktól függ

Forrás: https://www.facebook.com/binance.hungarian/

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!