Már több mint 38 milliárd dollárnyi NFT-forgalom zajlott le a Bitcoin blokkláncán

-

Az Ordinal bejegyzések elindítása óta a Bitcoin-alapú, nem helyettesíthető tokenek (NFT-k) elszaporodtak, a blokklánc 3,82 milliárd dollárnyi NFT-fogalmat bonyolított már le, több mint 3 millió tranzakcióban.

A Bitcoin ezzel a negyedik legnagyobb blokkláncnak számít az összes NFT-értékesítés alapján.

2024 júniusának első hetében az adatokból kiderült, hogy a Bitcoin blokklánc 3,97 milliárd dollárt generált az NFT eladásokból.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Bár a Bitcoinon alapuló NFT-k korábban olyan technológiákon keresztül voltak elérhetők, mint a Counterparty, az Ordinal feliratok bevezetése jelentősen megnövelte a BTC-alapú NFT-k népszerűségét, még a digitális gyűjtemények piacának általános visszaesése közepette is.

A 3,97 milliárd dollár a BTC-t az NFT-eladások tekintetében az első öt blokklánc közé pozicionálta, ezzel a negyedik helyet biztosította magának közvetlenül a Ronin lánc alatt.

nft
Forrás: cryptoslam.io

Az elképesztő összegből a becslések szerint a Bitcoin-alapú NFT-kereskedések alig több mint 2%-a, összesen 82 millió dollár értékű mosott kereskedés.

Az NFT-értékesítésben minden idők mérőszámai alapján vezető Ethereum jelentős, 43,81 milliárd dolláros NFT-értékesítéssel rendelkezik, de ennek az összesített értéknek 43%-át tekintik mosott kereskedésnek.

A Bitcoin NFT-k piacán 520,458 vevő és 435,180 eladó vett részt több mint 3 millió tranzakcióban. A 3 millió átutalásból 15.828 tranzakciót tekintettek mosott ügyletnek.

Több milliókat hajlandók fizetni

A Bitcoin blokkláncon valaha eladott legdrágább NFT egy Budgie nevű digitális gyűjtőcikk volt, amely három hónappal ezelőtt 1,44 millió dollárért kelt el.

Az eddigi második legdrágább eladás egy Van Gogh egyik festményéről készült Bitcoin-alapú digitális gyűjtődarab volt, amelyet hat hónappal ezelőtt 1,19 millió dollárért adtak el.

Ezt két további Van Gogh-festmény követte, és mindegyik valamivel több mint 1 millió dollárért kelt el tokenenként.

Érdekes módon egyes eladások azt mutatják, hogy a vevő jobban járt volna, ha megtartja BTC-jét.

Például az ötödik legdrágább NFT eladás a Bitcoin blokkláncon egy évvel ezelőtt 966 962 dollárért kelt el, de a vevő 35 BTC-t fizetett, ami most 2,37 millió dollárt ér.

Több BTC-alapú NFT-gyűjtemény is van, amelyek több millió dolláros piaci kapitalizációval rendelkeznek.

A Magic Eden szerint a Nodemonkes a legnagyobb a maga 178,4 millió dolláros piaci értékelésével.

A Runestone NFT-gyűjtemény a második legnagyobb 128,2 millió dollárral, amelyet az Ordinal Maxi Biz NFT-k követnek 98 millió dolláros piaci részesedéssel.

Az első öt helyezettet a Bitcoin Puppets és a Quantum Cats követi 94,7 millió dollárral, illetve 68,2 millió dollárral.

További figyelemre méltó gyűjtemények a Bitmap és a Bitcoin Frogs 55 millió dolláros, illetve 40,2 millió dolláros piaci értékkel.

Ellenségből barát?

A Bitcoin lenyűgöző térnyerése az NFT-piacon aláhúzza a digitális gyűjteményekben bekövetkezett jelentős változást, amelyet nagyrészt az Ordinal feliratok innovatív használata vezérel.

Miközben a blokklánc erős rést váj magának az óriások között, az Ethereumhoz hasonló hagyományos vezetők és a feltörekvő platformok közötti fejlődő dinamika rávilágít a diverzifikálódó ökoszisztémára.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez az alkalmazkodás nemcsak a befektetők horizontját tágítja, hanem a piaci viselkedés bonyolultabb kölcsönhatásának színterét is megteremti, ami a Bitcoin-alapú NFT-k élénk jövőjét sugallja a teljes piac változó árapályai közepette.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Az OpenAI konfliktusai miatt válságban az AI biztonság

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!