Már 3 milliárd dollárnyi ETH áramlott ki a kriptotőzsdékről az ether ETF-ek jóváhagyása óta

-

Több mint 3 milliárd dollár értékű ethereum került ki a központosított kriptotőzsdékről a spot ETH-ETF-ek május 23-i jóváhagyása óta az Egyesült Államokban – ami egy lehetséges közelgő kínálati szűkületet jelez.

A CryptoQuant adatai szerint a tőzsdéken lévő ethereum mennyisége május 23. és június 2. között mintegy 797 ezerrel csökkent, ami 3,02 milliárd dollárnak felel meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az alacsonyabb devizatartalékok azt jelentik, hogy kevesebb coin áll rendelkezésre eladásra, mivel a befektetők saját coinjaikat az azonnali eladástól eltérő céllal saját letétbe helyezik.

A BTC-ECHO elemzője, Leon Waidmann által megosztott Glassnode-adatok azt mutatják, hogy a tőzsdéken tartott etherkínálat százalékos aránya szintén évek óta a legalacsonyabb, mindössze 10,6%.

ether ETF
Forrás: X

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az ether ETF-ek törnek utat az ATH felé

Egyes elemzők úgy vélik, hogy az ether a megnövekedett keresleti nyomás miatt áttörheti a 2021. novemberi, 4.870 dolláros történelmi csúcsát, amint a spot ether ETF-ek kereskedése megkezdődik – hasonlóan a Bitcoinhoz, miután januárban elindult a spot Bitcoin ETF-ek kereskedése.

Az ethereum még jobban profitálhat a keresleti nyomásból, mint a Bitcoin, mivel nincs ugyanolyan mértékű „strukturális eladási nyomás”, mondta Michael Nadeau, a DeFi Report kriptoelemzője egy május 28-i jelentésében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Bitcoin-bányászok például időnként kénytelenek BTC-t eladni, hogy fedezzék a bányászat költségeit, míg az Ethereum-validátoroknak nincsenek olyan működési költségeik, mint a Bitcoin-bányászoknak.

Ugyanakkor aggályos, hogy a Grayscale Ethereum Trust (ETHE), amely 11 milliárd dollárnyi alapot kezel, befolyásolhatja az ethereum árfolyamát, ha követi a Grayscale Bitcoin Trustot (GBTC) – amely 6,5 milliárd dollárnyi kiáramlást tapasztalt csak a jóváhagyást követő első hónapban.

Az ethereum a cikkíráskor 3.781 dolláron áll, ami 0,82%-os csökkenést jelent az elmúlt 24 órában, és mintegy 23%-kal marad el az eddigi csúcsától, a CoinMarketCap szerint.

Olvastad már? Az OpenAI konfliktusai miatt válságban az AI biztonság

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!