Annak ellenére, hogy a bitcoinbarát Silk Road már régóta nem érhető el eredeti formájában, még mindig számos bírósági ügy kering körülötte.

Akik korábban nem hallottak róla, a Silk Road egy népszerű és hírhedt online piactér volt (a darkweben), ahol bármilyen árut lehetett értékesíteni bitcoinért – ez főleg narkotikumokat jelentett.

Az Egyesült Államok hatóságai elfogták az oldal üzemeltetőit, köztük az azóta elítélt Ross Ulbrichtet is, akiről sok kriptorajongó véli úgy, hogy nem vonható felelősségre.

A kanadai CBC híroldal a héten megírta, hogy egy „D.A.L.” álnevű személy azzal vádolja a vancouveri rendőrséget, hogy hűtlenül kezelik az üggyel kapcsolatos vagyonokat.

D.A.L. már leülte a főleg marihuánaterjesztésért kapott börtönbüntetését. Szerinte a vancouveri rendőrségnek nincs joga továbbra is hozzáférnie laptopja merevlemezéhez, melyen több millió dollárnyi bitcoin található.

Jogtalanul járnak el

A hónap elején a Brit Kolumbiai Legfelsőbb Bíróság úgy ítélkezett, hogy a rendőrségnek vissza kell adnia a merevlemezt eredeti tulajdonosának.

A rendőrség úgy gondolja, hogy a 2013-ban lefoglalt merevlemezen található bitcoinok hozzájárultak az illegális javak értékesítéséhez.

„A rendőrség csalást követ el, mivel nem közöltek mindent tényt a bíróság számára. Célzott szándékkal félrevezették nemcsak a bírót, de a tanácsadókat is.”

Az ügy 226,44 bitcoinról szól, amely jelenleg több mint 2,5 millió dollárt ér. Mindenképpen tekintélyes összegről beszélünk. Akkoriban ennyi retjvaluta csak néhány ezer dollárt érhetett.

Ha a bíróság úgy dönt, hogy a Vancouveri rendőrség jogtalanul birtokolja tovább a merevlemezt, akkor D.A.L. visszakaphatja bitcoinjait.

A kriptopénzek volatilis piaca miatt azonban jelentősen változhat az értéke, mire kézhez kapja.

D.A.L. esete különbözik a többi Silk Road-kereskedőétől. Korábban, hasonló ügyek esetében a gyanúsítottaktól elkobozták vagyonaikat, mely némely esetben több millió dollárt jelentett.

Olvastad már? Saját kriptopénzt indítana a Goldman Sachs

Forrás: ethereumworldnews.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂

Kezdőlap Fórumok Több mint 2,5 millió dollárnyi bitcoint tartogat a vancouveri rendőrség

Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Mészáros András 3 hónapja, 1 hét telt el.

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.