Több hónapig és oldalazhat még a bitcoin a múltbéli tapasztalatok alapján

-

A bitcoin árfolyama mostantól pár hónapig, de akár egy évig is oldalazhat – derült ki a történelmi adatok vizsgálatából.

A bitcoin négy pici ciklust élt már meg 2009 óta, árfolyamgödörtől árfolyamcsúcsig. Ezek a ciklusok 600-tól akár 1050 napig is terjedhetnek.

A legutóbbi óta mindössze 300 nap telt el, ebből kifolyólag a holdra szálláshoz további 3 vagy akár 12 hónapot is várnunk kell még.

Ha a vezető kriptopénz árfolyama még hónapokig stabil maradna, akkor azzal két dolgot érhetne el.

Először is, tovább erősíthetné a fundamentális értékeit egy következő ralira, ahogy azt 2016 és 2017 között is láthattuk.

Másodszor, segíthetne más kriptopénzeknek, vagy – ha úgy tetszik – altcoinoknak is új magaslatokba emelkedni.

 

Miért lesz kritikus a lassú növekedés?

A bitcoin árfolyama március 13-án egészen 3792 dollárig zuhant az OKEx kriptotőzsdén. 6 hónap alatt aztán 220%-os növekedésről tett tanúbizonyságot, túlteljesítve ezzel a hagyományos eszközöket, beleértve az aranyat is.

A meredek, függőleges rali a bálnák – vagyis a nagy Bitcoin-hodlerek – profitszerzési esélyeit növelné. Amikor ez történik, a határidős piacok eltúlzott tőkeáttételei mély visszahúzódást eredményezhetnek a likvidációk miatt.

Azonban, ha a BTC fokozatosan épül fel, és a 10.000 dolláros támaszszint fölött marad, az egy fenntartható, elhúzódó bika ciklust okozhat. A 10% Holdings-társalapító Dan Tepiero megjegyezte:

„Készülj türelemre a Bitcoin esetében. Minden egyes ciklus lezajlása hosszabb ideig tart, és kevésbé extrém, ahogy az abszolút dollárérték magasabb lesz. […] A végső ár elérésének ideje nem kell számítson, hiszen az szemérmetlenül magasabb.”

Példaként, a legutóbbi két ciklus a Bitcoin blokkjutalom-feleződésekor következett be. A második feleződés 2016 júliusában történt. A BTC bika ciklusa 17 hónappal később, 2017 decemberében érte el csúcsát.

Forrás: Coin Metric

Ha a bitcoin hasonló trendeket követ majd, mint a 2016-os halving után, akkor az erős növekedés 2021 végén várható.

Ez szintén összhangban áll a népszerű stock-to-flow modell jóslatával is, amely arra utal, hogy az árfolyam akár a hat számjegyet is elérhet valamikor a jövő évben.

De akkor mi lesz rövid távon?

A közeljövőben a kereskedők szerint a bitcoin egy kiterjedt időszakon át fog konszolidálódni. A „BIg Chronis” nevű anonim kereskedő azt mondta, hogy nagyobb időkereten nézve a csártok valóban oldalazó árműveleteket folytatnak majd.

Michael van de Poppe, az Amsterdam Stock Exchange teljes munkaidős kereskedője hasonlóan úgy nyilatkozott, hogy a ciklus valószínűleg tovább fog majd tartani, mint az előző:

„A vicces része a dolognak, hogy a ciklus minden bizonnyal tovább fog tartani, mint az előző. Mindenesetre őrültebb lesz, mint az. Tetszik.”

Bár sok minden még rejtély, egy mindenesetre biztos: a bitcoin hosszú stabilitása inkább az altcoinoknak segített az erős teljesítményben.

Olvastad már?  Megengedőbb lett az SEC az akkreditált befektetőket illetően

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!