A Yearn.finance tokenje már a 20.000 dollár felé közelít az Aave listázás után

-

Az amúgy is szupernépszerű DeFi szektoron belül a YFI még inkább kitűnik a rendkívüli sikerével, amelyet az elmúlt hónapok során tanúsított.
Mostanra a protokoll lett a negyedik legnagyobb defi alkalmazás, mintegy 1 milliárd dollárnyi lekötéssel, csak a Curve, Maker, Aave trió előzi meg a ranglistán.

A felhasználóbázisuk növekedése a token árfolyamában is tükröződik, amely a napokban új rekordot ért el a 20000 dollár alatt nem sokkal.
Ha hozzávesszük, hogy a heti alj 12000 dollár volt, akkor ez a növekedés több, mint lenyűgöző.
Viszont elsősorban nem a fundamentumok, hanem a hírek hajtják a növekedést, legalábbis a szakértők úgy vélik, hogy ez a gyors felugrás az Aave listázásának köszönhető.
 

Egyre közelebb a Maker pozíciója

A Yearn.finance az elmúlt hetek során szinte folyamatosan emelkedett, ahogy egyre több befektető érkezett, és egyre nagyobb összegekkel szálltak be a platform működtetésébe.
A Defipulse adatai alapján a projektben lekötött összeg jelenleg 877,7 millió dollár, így ezzel a negyedik legnagyobb szereplő a listán. Ahhoz, hogy a Curve helyezését megszerezze, még 150 millió dollárnyi lekötést kell bevonzania.
Az, hogy ekkora mértékű tőke-beáramlás tapasztalható, főleg a nyereséges pooljaiknak köszönhető, így nem csoda, ha az emelkedés is szinte parabolikus.
A 20000 dolláros csúcs érintése után persze azonnal egy gyors visszahúzódás következett, és a 18000 dollár fölött nem sokkal stabilizálódott az ár.
Ezen a szinten pedig a kapitalizációja mindössze 1,8 millió dollárral marad el a Maker mögött, és a Maker a defi legelső pionírja. A Compound, amely egy ideig a vezető defi alkalmazás volt, 66,7 millió dollárral van előtte.

Erős közösség, és Aave listázás

Kétségtelen, hogy a YFI növekedése mögött ott van a hihetetlenül erős, támogató közösség ereje, amellett, hogy a projekt maga valódi, használható terméket ajánl.
A legfrissebb hír pedig, amely szintén jó hatást gyakorolt az általános hangulatra, az az Aave listázása volt, amelyet a platform hivatalos Twitter csatornáján jelentettek be.


Az, hogy a YFI fenn tudja-e tartani ezt a növekedési ütemet, attól függ, hogy a Yearn.finance hogyan tud újabb felhasználókat és befektetőket szerezni, akik friss pénzt hoznak a rendszerbe.
A Coinmarketcap listáján a YFI jelenleg a 34. helyen áll, több, mint félmilliárd dolláros kapitalizációval.

Olvastad már? Majdnem 3000 bitcoinnal a zsebében lelépett az egyik legnagyobb darknetes piactér

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!