Tíz token most már hivatalosan is kezelhető New York államban

-

A helyi vállalkozások számára az állami pénzügyi szabályozó, az NYDFS mostantól hivatalos engedélyt is kiadhat a zöld utat kapott tokenek birtoklására, az azokkal való kereskedelemre, és a tárolási szolgáltatásokra.
Az XRP és az Ethereum Classic esetében tárolási, megőrzési szolgáltatást nyújthatnak az ügyfeleiknek, további nyolc pedig emellett kereskedhető is a hivatalos engedélyek birtokában.

Ezek a bitcoin, az ether, a bitcoin cash, litecoin, Binance USD, Gemini USD, a Pax Gold és a Paxos Standard Token.

„A listán szereplő kriptopénzek, digitális pénzek mindegyike szabadon használható a jogszabályok által lehetővé tett módon, és az államban részei lehetnek bármilyen üzleti folyamatnak, amennyiben a használóik rendelkeznek az engedéllyel.”

A sajtóhírek alapján viszont a cégeknek előzőleg mindenképpen be kell jelenteniük a kriptopénzes tevékenységeket a szabályozóknak.
Az NYDFS mindenesetre fenntartja a jogot, hogy a listáról bármikor levegyen kriptoeszközöket, változtasson az engedélyezett felhasználási módokon, vagy akár teljesen visszavonja a lista egészét.
 

Szabályozás az USA-ban

New Yorkban az NYFDS számít az elsődleges pénzügyi szabályozó szervezetnek a kriptóval foglalkozó cégek számára, hiszen ez az ügynökség adja ki a BitLicense engedélyeket.
Mivel pedig az Egyesült Államokbeli üzleti élet központjának számít Manhattan és a Wall Street miatt, az NYDFS jelenti az első frontot mindenfajta új szabályozás számára.
Júniusban hoztak egy új szabályt például, amely lehetővé teszi, hogy a tokenek listázásához a cégek társuljanak más, a BitLicense engedélynek már a birtokában lévő vállalkozással.
Így az engedély birtokosai egyfajta mentori szerepet játszhatnak a területre frissen érkező cégek mellett, vezérfonalat nyújtva azok számára a szervezeti, személyi, vagy a tőkét érintő követelmények esetében.

Olvastad már? Kriptotőzsdéket és DeFi-protokollokat vizsgálat a webes forgalom tekintetében

Kiemelt kép: Jeff Bergman
Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!