A helyi vállalkozások számára az állami pénzügyi szabályozó, az NYDFS mostantól hivatalos engedélyt is kiadhat a zöld utat kapott tokenek birtoklására, az azokkal való kereskedelemre, és a tárolási szolgáltatásokra.

Az XRP és az Ethereum Classic esetében tárolási, megőrzési szolgáltatást nyújthatnak az ügyfeleiknek, további nyolc pedig emellett kereskedhető is a hivatalos engedélyek birtokában.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ezek a bitcoin, az ether, a bitcoin cash, litecoin, Binance USD, Gemini USD, a Pax Gold és a Paxos Standard Token.

„A listán szereplő kriptopénzek, digitális pénzek mindegyike szabadon használható a jogszabályok által lehetővé tett módon, és az államban részei lehetnek bármilyen üzleti folyamatnak, amennyiben a használóik rendelkeznek az engedéllyel.”

A sajtóhírek alapján viszont a cégeknek előzőleg mindenképpen be kell jelenteniük a kriptopénzes tevékenységeket a szabályozóknak.

Az NYDFS mindenesetre fenntartja a jogot, hogy a listáról bármikor levegyen kriptoeszközöket, változtasson az engedélyezett felhasználási módokon, vagy akár teljesen visszavonja a lista egészét.

 

Szabályozás az USA-ban

New Yorkban az NYFDS számít az elsődleges pénzügyi szabályozó szervezetnek a kriptóval foglalkozó cégek számára, hiszen ez az ügynökség adja ki a BitLicense engedélyeket.

Mivel pedig az Egyesült Államokbeli üzleti élet központjának számít Manhattan és a Wall Street miatt, az NYDFS jelenti az első frontot mindenfajta új szabályozás számára.

Júniusban hoztak egy új szabályt például, amely lehetővé teszi, hogy a tokenek listázásához a cégek társuljanak más, a BitLicense engedélynek már a birtokában lévő vállalkozással.

Így az engedély birtokosai egyfajta mentori szerepet játszhatnak a területre frissen érkező cégek mellett, vezérfonalat nyújtva azok számára a szervezeti, személyi, vagy a tőkét érintő követelmények esetében.

Olvastad már? Kriptotőzsdéket és DeFi-protokollokat vizsgálat a webes forgalom tekintetében

Kiemelt kép: Jeff Bergman

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂