Kriptotőzsdéket és DeFi-protokollokat vizsgálat a webes forgalom tekintetében

-

Az ICO Analytics kriptoelemző startup megvizsgálta, melyek a leggyorsabban növekvő kriptotőzsdék és DeFi-protokollok weboldalaik látogatottsága szempontjából.

A globális kriptotőzsdék a jelentések szerint szignifikáns növekedést könyvelhettek el a webes forgalom tekintetében júliusban, amikor a kriptopénzek ára jelentős lendületet kapott.

Az ICO Analytics kriptoelemző startup adatai szerint a globális kriptováltók webes forgalma átlagosan 13%-kal növekedett 2020 júliusában.

Illia Kmez, az ICO Analytics tartalomért felelős vezetője a Cointelegraph-nak elmondta, miszerint a centralizált kriptotőzsdék átlagosan 26%-os látogatottsági növekedést tudhatnak maguk mögött 2020 decembere óta.

A számítások elvégzésére a startup nagyjából 100 tőzsde forgalmát elemezte, beleértve olyan nemzetközi kereskedési platformokat és tőzsdéket is, amelyek csak egyetlen országban üzemelnek.

Bár az átlagos növekedés 13%, egyes kriptotőzsdék még ennél is jelentősebb havi forgalomgyarapodást tapasztalhattak – ilyen volt például a YoBit.net és a KuCoin, több mint 60%-os forgalomnövekedéssel.

A legnagyobb kriptotőzsdét állítólag 24,9 millióan keresték fel júliusban, amely 10%-kal több, mint a korábbi adatok.

Az Egyesült Államok legnagyobb kriptoválótja és tárcaszolgáltatója 22,5 milliós látogatószámot jegyzett a hónap során, amely 18%-os kiugrásnak számít.

Nem mindenki nyert

Olyan népszerű tőzsdéket azonban, mint a BitMEX vagy az OKEx a startup jelentései szerint kevesebben kerestek fel júliusban a korábbi hónapokhoz képest. Az adatok szerint a BitMEX 1,6%-os, az OKEx pedig 6%-os csökkenést tudhat maga mögött.

A Uniswap a legnagyobb DeFi-protokoll webes forgalom tekintetében

Egy másik, augusztus 9-i Twitter-bejegyzésben az ICO Analytics hasonló statisztikája a decentralizált pénzügyek, vagyis a DeFi-k területét vizsgálta. Az adatok szerint a Uniswap decentralizált kriptotőzsde a legnagyobbnak számít a látogatottság tekintetében.

A rekordnak számító, több mint 1,4 millió júliusi látogató ellenére a Uniswap a kilencedik helyet foglalja el a DeFi-ökoszisztémák között a protokollban zárolt értékek tekintetében – ez az információ már a DefiPulse.com-ról származik.

Az ICO Analytics szerint a Balancer Pool DeFi-likviditás szolgáltató tapasztalta a legnagyobb forgalomnövekedést: 193%-ot júliusban.

Az ICO Analytics szintén megjegyezte, hogy a DeFi-piaccal kapcsolatos forgalmának növekedése ellenére egyetlen DeFi-platform sem ütötte meg ilyen tekintetben a top 20 centralizált tőzsdék szintjét.

Korábban júliusban a Messari piacelemző cég azt mondta, hogy a DeFi mindössze a teljes kriptopiac 1,5%-áért felel. A cikk írásakor a DeFi-piacokban zárolt vagyon 4,7 milliárd dollárt tesz ki a DefiPulse.com adatai szerint.

Olvastad már? Kriptopénzzel is fizethetünk Dél-Korea leglátogatottabb strandjain

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!