„Ázsia a Bitcoin Expresszt használja tőkekiáramlás céljából” – mondja Max Keiser

-

A bitcoinbika Max Keiser azt állítja, hogy a kriptopénz egyike azon kevés lehetőségeknek, melyeknek segítségével egy egész vagyont lehet külföldre vinni.
A bitcoin egyik fő támogatója úgy véli, az ázsiai tőkekiáramlás az egyik fő oka annak, hogy a bitcoin augusztusban új 2020-as rekordokat ér el.

Max Keiser, híres amerikai újságíró és közismert bitcoinbika, biztos abban, hogy a bitcoint az Ázsiában egyre növekvő feszültség juttatta 12.000 dollár fölé.

„Csak akkor viheted magaddal, ha bitcoin”

Egy augusztus 10-i tweetben Keiser azt állította, hogy a határok átlépésekor a bitcoin egy megbízható módszer nagy pénzösszegek külföldre történő áthelyezésére.
Keiser szerint számos ázsiai lakos használja a bitcoint arra, hogy pénzüket a kontinensen kívülre juttassák, ugyanis a geopolitikai feszültségek veszélyeztethetik a piacokat.

„Ázsia a Bitcoin Expresszt használja tőkekiáramlás céljából” – írta Keiser.

A bitcoint az arannyal összevetve – amely a világ egyik legnépszerűbb biztonságos vagyoneszköze – Keiser azzal érvelt, hogy a bitcoin az egyike azon kevés lehetőségeknek, melyeknek segítségével egy egész vagyont lehet külföldre vinni.
Pontosabban így fejezte ki magát:

„Csak akkor viheted magaddal, ha bitcoin – abban az esetben pedig MINDENT ki lehet juttatni az országból. (Az arany esetében ez szinte lehetetlen).”

Ezek a hírek olyan jelentések idején érkeztek, melyek szerint kínai állampolgárok összesen 28.000 dollárnak megfelelő aranyrudakkal megpakolva jutottak be illegálisan az Egyesült Államok területére.

A nemzetbiztonsági törvény miatt Hongkong „másra” cseréli az aranyat

Bár Keiser nem jelentette ki pontosan, hogy melyik helyzetre utal, a Financial Times augusztus 7-ei jelentése szerint a hongkongi gazdagok nagy mennyiségű aranyat szállítanak ki a pénzügyi központból azt követően, hogy Peking 2020 júliusában új nemzetbiztonsági törvényt vezetett be.
Joshua Rotbart, a J Rotbart & Co hongkongi székhelyű aranykereskedő és tárolószolgáltató vezetője úgy nyilatkozott, hogy az új nemzetbiztonsági törvény elfogadása után „azonnali válaszra lehet számítani a hongkongi lakosoktól”, akik az aranyt „máshol” szeretnék majd tárolni.
 
Július elején több hírportál is arról számolt be, hogy olyan jelentős globális bankok, mint a Credit Suisse vagy a HSBC, korlátozzák a hongkongi ügyfelek számára nyújtott szolgáltatásaikat a Kína által támogatott nemzetbiztonsági törvényt ellenző tüntetések közepette.
A múlt héten a bitcoinbika Anthony „Pomp” Pompliano azt jósolta, hogy a bitcoin a kiváló digitális jellegének köszönhetően nemsokára nagyobb piaccal fog rendelkezni, mint az arany.

Olvastad már? Elemzők szerint „buborék gyanúsak” a tőzsdék, de a bitcoinkereskedőket ez nem hatja meg

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!