A bitcoinbika Max Keiser azt állítja, hogy a kriptopénz egyike azon kevés lehetőségeknek, melyeknek segítségével egy egész vagyont lehet külföldre vinni.

A bitcoin egyik fő támogatója úgy véli, az ázsiai tőkekiáramlás az egyik fő oka annak, hogy a bitcoin augusztusban új 2020-as rekordokat ér el.

Max Keiser, híres amerikai újságíró és közismert bitcoinbika, biztos abban, hogy a bitcoint az Ázsiában egyre növekvő feszültség juttatta 12.000 dollár fölé.

„Csak akkor viheted magaddal, ha bitcoin”

Egy augusztus 10-i tweetben Keiser azt állította, hogy a határok átlépésekor a bitcoin egy megbízható módszer nagy pénzösszegek külföldre történő áthelyezésére.

Keiser szerint számos ázsiai lakos használja a bitcoint arra, hogy pénzüket a kontinensen kívülre juttassák, ugyanis a geopolitikai feszültségek veszélyeztethetik a piacokat.

„Ázsia a Bitcoin Expresszt használja tőkekiáramlás céljából” – írta Keiser.

A bitcoint az arannyal összevetve – amely a világ egyik legnépszerűbb biztonságos vagyoneszköze – Keiser azzal érvelt, hogy a bitcoin az egyike azon kevés lehetőségeknek, melyeknek segítségével egy egész vagyont lehet külföldre vinni.

Pontosabban így fejezte ki magát:

„Csak akkor viheted magaddal, ha bitcoin – abban az esetben pedig MINDENT ki lehet juttatni az országból. (Az arany esetében ez szinte lehetetlen).”

Ezek a hírek olyan jelentések idején érkeztek, melyek szerint kínai állampolgárok összesen 28.000 dollárnak megfelelő aranyrudakkal megpakolva jutottak be illegálisan az Egyesült Államok területére.

A nemzetbiztonsági törvény miatt Hongkong „másra” cseréli az aranyat

Bár Keiser nem jelentette ki pontosan, hogy melyik helyzetre utal, a Financial Times augusztus 7-ei jelentése szerint a hongkongi gazdagok nagy mennyiségű aranyat szállítanak ki a pénzügyi központból azt követően, hogy Peking 2020 júliusában új nemzetbiztonsági törvényt vezetett be.

Joshua Rotbart, a J Rotbart & Co hongkongi székhelyű aranykereskedő és tárolószolgáltató vezetője úgy nyilatkozott, hogy az új nemzetbiztonsági törvény elfogadása után „azonnali válaszra lehet számítani a hongkongi lakosoktól”, akik az aranyt „máshol” szeretnék majd tárolni.

 

Július elején több hírportál is arról számolt be, hogy olyan jelentős globális bankok, mint a Credit Suisse vagy a HSBC, korlátozzák a hongkongi ügyfelek számára nyújtott szolgáltatásaikat a Kína által támogatott nemzetbiztonsági törvényt ellenző tüntetések közepette.

A múlt héten a bitcoinbika Anthony „Pomp” Pompliano azt jósolta, hogy a bitcoin a kiváló digitális jellegének köszönhetően nemsokára nagyobb piaccal fog rendelkezni, mint az arany.

Olvastad már? Elemzők szerint „buborék gyanúsak” a tőzsdék, de a bitcoinkereskedőket ez nem hatja meg

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂