A derivatívakereskedés tovább szárnyalhat a bitcoin bika piacán.

A blokkláncipar legnagyobb nevei álltak be egy új derivatívatőzsde mögé, amely újabb bika piacot eredményezhet az intézményi befektetők által.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

A Globe derivatívaplatform 3 millió dollárnyi tőkét szedett össze a Globe Derivate Exchange indulásához. Az új tőzsde célja, hogy még több intézményi befektetővel ismertesse meg a kriptopénzek világát.

A korai befektetők között olyan neveket találhatunk, mint a milliárdos Tim Draper, a Pantera Capital blokklánc befektetési alap és az Y Combinator kockázati tőke.

Paul Veradittakit, a Pantera igazgatója az intézményi érdeklődés növekedésével érvel a Globe-befektetés mellett.

Veradittakit azt mondta:

„Jelentős bankok, fintech cégek és portfóliókezelők is érdeklődnek a kriptoeszközök iránt. A Globe olyan platformot és termékeket épített, amely kielégíti az ilyen ügyfelek igényeit. Izgatottan várjuk, hogy a Globe csapata egy következő generációs platformot építsen a kriptopénzügyi rendszer számára.”

A Globe saját kockázati motort épített, amely a Thor nevet kapta. A cég azt állítja, hogy a Thor mögött olyan mérnökök állnak, akik korábban a JP Morgan, BAML, Citibank, UBS és Getco cégeknél dolgoztak.

A derivatívapiacok idén mondhatni felrobbantak, jelentősen megemelkedett ugyanis az olyan tőzsdék forgalma, mint a BitMEX, HuobiDM, OKEx és a Binance Futures.

Az elmúlt három év egyik jelentős fejleménye a kriptopénzek számára, hogy így megemelkedett a derivátumok forgalma.

A Kraken tőzsde nemrég kiadott egy cikket melyben elmondták, hogy „a derivátumok forgalma már 4,6-szor meghaladja a spot piacok forgalmát, és ez tovább folytatódhat.”

A Kraken szerint a tőkeáttétes kereskedés vonzza az embereket a derivátumpiacokra. A Globe oldala szerint az új tőzsdén akár 100-szoros tőkeáttéttel is lehet kereskedni.

Olvastad már? 5 éves lett a szabvány, amelynek alapjain több ezer kriptopénz nyugszik

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂