Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

-

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől.

Az ő irányítása alatt a SEC számos végrehajtási intézkedést hozott kripto cégek ellen, köztük a Binance és a Coinbase nagy kriptokereskedő tőzsdék ellen.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


David Hirsch, az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet (SEC) végrehajtással foglalkozó részlegének kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlegének vezetője bejelentette, hogy távozik az ügynökségtől. Hirsch a hírt hétfőn osztotta meg a LinkedInen.

9 év után távozik a SEC-től

„Ez idő alatt lehetőségem nyílt arra, hogy összetettebb, nagyobb kihívást jelentő vizsgálatokon és ügyeken dolgozzak, mint azt valaha is gondoltam volna, amikor a Fort Worth-i regionális iroda ügyvédjeként csatlakoztam az ügynökséghez. Különösen büszke vagyok arra a történelmi munkára, amelyet a kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó csoport végzett, amelyet volt szerencsém vezetni” – jelentette ki.

„Az értékpapír-felügyelet csapatsport, és ez minden bizonnyal igaz volt a hivatali időm alatt is. Minden siker, amelynek részese voltam, az együttműködés és a közös cél érdekében tett együttes erőfeszítések közvetlen eredménye volt” – tette hozzá.

Hirsch nem árulta el jövőbeli terveit, de azt mondta: „Nagyon izgatottan várom a következő kihívásokat. Alig várom, hogy hamarosan többet is elmondhassak erről, de most már nagyon várom a szünetet és az utazást a családommal, mielőtt a fiam ősszel főiskolára megy.”

Hirsch jelentős szerepet játszott a SEC nagy kriptocégek elleni végrehajtási eljárásaiban. Vezetése alatt a SEC agresszívan vette célba a kriptoszektorban elkövetett jogsértéseket, beleértve a be nem jegyzett(nek vélt) értékpapír-kibocsátásokat, a csalást és a piaci manipulációt.

Tavaly szeptemberben Hirsch figyelmeztetett, hogy további végrehajtási intézkedések várhatók a szabályozó hatóságnál nem megfelelően bejegyzett kriptocégek ellen.

Távozása azért is jelentős, mivel a SEC folyamatban lévő, a kriptopiac szabályozására irányuló, gyakran „végrehajtás általi szabályozásként” jellemzett erőfeszítései közepette történt.

Tavaly novemberben a SEC közölte: „A 2023-as pénzügyi év a SEC kriptoeszköz értékpapírokkal kapcsolatos végrehajtási erőfeszítései tekintetében ismét rendkívül eredményes és hatásos év volt”.

A szabályozó hatóság több nagy horderejű kriptoügyet emelt ki, amelyek a Terraform Labs és társalapítója, Do Kwon, Richard Heart és az általa ellenőrzött szervezetek, az FTX korábbi vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried (SBF), a Genesis és a Gemini, a Celsius, a Kraken, a Nexo, a Beaxy, a Bittrex, a Binance és a Coinbase tevékenységét érintették.

Olvastad már? 3 legfontosabb ok, amiért a Bitcoin ma csökkent

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!