Egy lopott szakáll visszaszerzéséről szóló játékban kapott helyet egy Bitcoin-küldetés.

Egy számítógépes játék, amely egy lopott szakáll megtalálásáról szól Beardsville-ben, ingyen Bitcoint ad az első játékosnak, aki megold egy játékbeli rejtvényt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Who Stole My Beard? című játék 12 virtuális papírlapra épül, amelyek mindegyike egyetlen szót tartalmaz.

A lapocskák együttesen alkotják egy Electrum tárca seedjét, amelyben valódi Bitcoin található annak, aki először megfejti a kódot.

A seedek véletlenszerű szavakból álló sorozatok, amelyek lehetővé teszik, hogy aki birtokolja őket, hozzáférjen egy kriptopénztárcához.

A fejlesztő, a kaliforniai egyszemélyes Neil Collier elmondta, hogy „némi bitcoint” utalt át egy tárcába, de azt nem árulta el, hogy mennyit.

„Körülbelül egy éve tértem át a Bitcoinra, és imádom” – írta Collier tegnap a Redditen. „Bármit megteszek, hogy növeljem a Bitcoin ismertségét (és népszerűsítsem a szenvedélyes projektemet)…”.

Néhány leendő játékos a Redditen aggályokat fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy a játékban valójában bányászó botok irányítják a folyamatokat, ahogy az a kriptókban gyakran előfordul, bányászva a játékban a seed kifejezéseket. Collier nem válaszolt ezekre az aggodalmakra.

A játék augusztus 2-án jelenik meg, és csak fiat pénzzel lehet megvásárolni. Collier elmondta, hogy kiad egy olyan verziót is, amelyért bitcoinért lehet fizetni.

A Bitcoin mellett a retro RPG nyomozós játék egy olyan városban játszódik, ahol a törvény szerint mindenkinek szakállat kell viselnie.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A játékosnak a házi kedvenc kutyájával, Leóval együtt kell megoldania egy rejtélyt „hamis szakállak, bolondos tárgyak és megkérdőjelezhető szellemesség” segítségével – olvasható a sajtóközleményben.

A gyakorlatban ez dartsot, kvízjátékot, NPC-kkel való beszélgetést és „bolondos minijátékokat” jelent.

A Who Stole My Beard? Collier többi játékához hasonló, például a Football: The Hardest Jobhoz és az RPG Character Builderhez.

Olvastad már? 3 ok, amiért a bitcoin ára nem képes 40.000 dollár fölé jutni

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!