Tajvan négy új törvénnyel lép fel a kriptós csalások ellen

-

Tajvan új törvényei a csalás és a pénzmosás elleni küzdelmet hivatottak erősíteni, és a helyi sajtóban megjelent hivatalos bejegyzésben elmondták, a céljuk a kormány hatáskörének a kibővítése, különösen a digitális eszközök területén.

ATajvani új törvény, régi gond

Ezek a törvények négy kulcsfontosságú területet ölelnek fel: a csalásmegelőzési előírásokat, a pénzmosás megelőzéséről szóló törvényt, a technológiai nyomozási és biztonsági törvényt, valamint a kommunikációs biztonsági és felügyeleti törvényt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezek a törvények együttesen robusztus keretet biztosítanak a csalások és a pénzmosás elleni küzdelemhez, tükrözve Tajvan elkötelezettségét a pénzügyi rend fenntartása iránt.

A pénzmosás elleni küzdelem erősítése

A jogalkotási reformok jelentős fókuszpontja az új, pénzmosás megelőzéséről szóló törvény, amely szigorúbb ellenőrzés alá vonja a virtuális eszközszolgáltatókat, tehát a kriptoipari vállalkozásokat, és szigorúbb büntetéseket vezet be a törvényszegésért.

A frissített regisztrációs követelmények, a speciális pénzmosási bűncselekmények definiálása, valamint a belföldi és külföldi devizakereskedelemre vonatkozó szabályozások a pénzmosás megelőzéséről szóló törvény három teljesen új, egyedi módosításának számítanak, amelyek eddig nem szerepeltek a tajvani jogszabályok között.

Az első és legfontosabb a regisztrációs követelmény. Ha bármely virtuális eszközszolgáltató nem tesz eleget a kötelező regisztrációnak, akár 2 év börtönbüntetésre is számíthat.

Ez a szigorú regisztrációs követelmény biztosítja, hogy a virtuális eszközökkel foglalkozó valamennyi szervezetnek be kell tartania a tevékenységükre vonatkozó előírásokat.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A pénzmosás felderítése

Az újonnan módosított törvény megemlít néhány speciális pénzmosási bűncselekményt is. A törvény külön kategóriát hoz létre a virtuális eszközökkel és harmadik féltől származó fizetési számlákkal elkövetett pénzmosásra. A börtönbüntetések 6 hónaptól 5 évig terjednek, akár 50 millió dolláros bírsággal.

A szabály a külföldiekre is vonatkozik

A frissített törvény szigorú megfelelési szabályokat állapított meg, amelyeket a Tajvanon működő belföldi és külföldi kereskedőplatformoknak egyaránt be kell tartaniuk.

A szabály előírja, hogy a külföldi vállalatoknak megfelelő regisztrációt kell végezniük vagy saját székhelyet, leányvállalatot kell fenntartaniuk Tajvanon.

Elkötelezettség a felügyelet iránt

Qiu Shuzhen, a Pénzügyi Felügyeleti Bizottság alelnöke a Bizottság fontos szerepéről és a szigorú felügyelet és belső ellenőrzés megvalósítására irányuló elkötelezettségéről beszélt, amely magában foglalja a fokozott átláthatóságot is.

Ahogyan Shuzhen megfogalmazta, huszonöt kriptotőzsde már teljesítette a regisztrációhoz szükséges elvárásokat.

Az új törvények kiemelik a pénzügyi szabályok betartásának a fontosságát, és azt, hogy Tajvan nem csak szóban, hanem tettekben is egy biztonságos, támogató környezetet akar biztosítani az iparág vállalkozásai számára, a jogi és piaci stabilitás megteremtésével.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Hogyan változtatja meg a blokklánc-technológia a szerencsejáték-ipart?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

A rendőrség tudja, hogy nem csak a bűnözők használják a bitcoint

A Chainalysis csütörtökön tett közzé egy blogbejegyzést, amelyben bemutatták a bűnüldözés és a kriptopénzek kapcsolatáról szóló tanulmányuk eredményeit. A cég több, mint 800 közszolgálati alkalmazottat...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!