A Robinhood forgalma 224%-kal emelkedett az első negyedévben

-

A népszerű kereskedési platform, a Robinhood jelentős növekedést tapasztalt a kriptokereskedési volumenében az első negyedévben, 224%-os erősödéssel 36 milliárd dollárra emelkedett a forgalmuk.

A növekedés jelentős szerepet játszott a cég bevételének 59%-os, éves szinten 329 millió dollárra történő növekedésében, a kriptovalutával kapcsolatos bevételek pedig önmagukban 232%-kal, 126 millió dollárra emelkedtek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Robinhood platformján a kriptovaluta-kereskedési volumenek emelkedése nem meglepő, mivel más platformok, mint a Coinbase is lenyűgöző első negyedéves teljesítményt jelentettek a kriptopiac javuló feltételei miatt.

26 milliárd dollárnyi kriptót tartanak a Robinhood felhasználói

A kereskedési volumenek emelkedése mellett a Robinhood a jelentésében azt is megosztotta, hogy március 31-én 26,2 milliárd dollárnyi felhasználói kriptoeszközt tartottak a tárcáiban, ami 78%-os növekedést jelent 2023 vége óta.

Ezek a számok a Robinhood felhasználói bázisában a kriptopénzek iránti tagadhatatlanul növekvő érdeklődést bizonyítják.

A kriptokereskedésben elért pozitív teljesítmény jelentősen hozzájárult a Robinhood első negyedévi általános pénzügyi sikeréhez.

A cég felülmúlta a várakozásokat, 618 millió dolláros bevételt jelentett, meghaladva az 552,7 millió dolláros elemzői becsléseket.

Ezenkívül a Robinhood negyedéves nyeresége részvényenként 0,18 dollár tett ki, ami szintén meghaladta a 0,06 dolláros átlagos elemzői várakozást.

A lenyűgöző pénzügyi eredmények közzététele után a Robinhood részvényei körülbelül 7%-kal emelkedtek, míg a Coinbase részvényei enyhe csökkenést mutattak.

Az év eleje óta a Robinhood papírjai közel 40%-kal, a Coinbase részvénye pedig 22%-kal emelkedett.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Figyelmeztetés a SEC-től

A pozitív hírek ellenére a Robinhood nemrégiben elmondta, hogy úgynevezett Wells-értesítést kapott az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságától (SEC) a kriptopiaci tevékenységével kapcsolatban.

A Wells-értesítés arról tájékoztatja a címzettet, hogy a szabályozó befejezte a velük szembeni nyomozást, és végrehajtási eljárást tervez indítani.

A cég pénzügyi igazgatója, Jason Warnick elmondta, hogy csalódott az értesítés kézhezvétele miatt, de hangsúlyozta, hogy ez nem befolyásolja az ügyfelek vagyonát, és nem érinti a kriptós részlegük működését.

Robinhood
Forrás X

„Nagyon konzervatívak voltunk a termékeink és az ajánlott szolgáltatások tekintetében. Ráadásul mi egy erősen szabályozott cég vagyunk, és ugyanazokat a jogi és megfelelési normákat alkalmaztuk a kriptovaluták kezelésére, mint a brókercégünkre. Ezért csalódás látni, hogy a hatóság további szabályozást akar elérni.”

Mint arról beszámoltak, a Digital Chamber, azaz a Digitális Kamara nevű kriptoipari egyesület bírálta az SEC-t, amiért Wells értesítést küldött a Robinhood Cryptonak, aggasztó fejleménynek nevezve a lépést.

A Kamara szerint ez újabb bizonyítéka annak, hogy a SEC túl akarja lépni a hatáskörét, ahogyan azt már korábban is megtette.

A SEC már olyan cégek ellen is adott ki Wells-értesítést, mint például az Uniswap vagy a Consensys, és az iparági szakértők már kezdenek aggódni, hogy a SEC miért is akar ennyi vállalkozást zaklatni.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Tovább húzódik a SEC jogi eljárása a Ripple ellen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!