Szabályozni kezdi a kriptopiacot Tajvan

-

Egy új törvénytervezet alapján az országban a kriptoipari vállalatoknak engedély kellene a működéshez, hogy átláthatóbbak legyenek, és felelősségre lehessen őket vonni.

Tajvan esetében ez jelentős lépésnek számít, mivel ez az első olyan jogszabály, amely kifejezetten a kriptoiparra van szabva, és amely a különböző kriptopénzes platformok működését engedélyhez kötné.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek a hiányában a hatóságok fel tudnák függeszteni a működésüket, és azt remélik, hogy az inézkedések után magasabb fokú biztonságot tudnak nyújtani a szektorban.

A javaslatot beterjesztő Yung-Chang Chiang, valamint az előzetes támogatását kifejező tizenhat másik képviselő szerint a parlament első körben megismerheti a törvényjavaslat szövegezését, és utána ki tudják majd alakítani a kriptoipar szabályozásához szükséges jogi keretrendszert.

Elmondásuk alapján ez szükséges ahhoz, hogy az iparág fejlődhessen, és a következő szintre léphessen az országban.

Tajvan egyre komolyabban veszi a területet, és a jelek szerint valódi lépéseket is tesznek, hogy lépést tudjanak tartani a fejlődéssel.

Az FSC, az ország pénzügyi felügyeletét ellátó hatóság már korábban is adott ki ajánlásokat a helyben is működő kriptoipari vállalkozásoknak, de ezek nem számítottak kötelező érvényűnek, és jogi szempontból nem is voltak minden esetbe betartathatók.

Az új törvények alapján a hatóságoknak már ellenőrzési jogkörük is lesz, emellett szabályszegés esetén büntetés is kiróhatnak, korlátozásokat vezethetnek be a vállalatok ellen.

A törvénytervezet második értékelési köre még nem kapott tervezett időpontot, de a várakozások alapján 2024 januárjában kerülhet majd sorra.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A tajvani kormány nagy lépéseket tett az iparág szabályozásának a kérdésében, de már korábban is hozott olyan döntéseket, amelyek hatással jártak a kriptós cégekre.

Nemrégiben vezették be azt a szabályt, hogy a pénzügyi vállalatokra vonatkozó pénzmosás-ellenes törvények a különböző digitális eszközök kibocsátóira is vonatkozzanak, és a várakozások alapján ez az intézkedés is nagyobb fokú rendezettséget hozhat a szektorba.


Olvastad már? A Bitget listázta a Tottenham Hotspur Fan Tokent (SPURS)

Forrás: bsc.news

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!