Svájc legnagyobb online kereskedése bitcoint is elfogad

-

Ismét jelentős mérföldkövet értünk el a bitcoin globális elfoglalása felé, Svájc „Amazonja”, a Digitec-Galaxus elfogad bitcoin és egyéb kriptopénzeket is, mint fizetési eszköz.

Olvastad már? Az ethereum társalapítója szerint 10-20 éven belül a blokklánc teszi ki a gazdaság nagy részét

A Digitec és Galaxus svájci ügyfelei  bitcoinnal is fizethetnek, az online áruházban.
A bitcoin mellett számos egyéb altkoin is támogatott, nevezetesen a bitcoin cash, a bitcoin cash SV, az ether, a ripple, a binance coin, a litecoin, a tron, az OmiseGo és a NEO.

„A kriptopénzek lenyűgözőek és jelentős fizetési forma lehet az online áruházakban, ezért is szeretnénk támogatni.
Már régóta meg akartuk csinálni, de mostanra sikerült csak megvalósítani.”- nyilatkozta Oliver Herren, a Digitec társalapítója és innovációs igazgatója.

Herrent megkérdezték, miért döntött úgy a cége, hogy mostantól kriptopénzeket is elfogad, amire a következőt felelte:

„Azért, mert sok embernek van és ők használni is szeretnék és esetleg ha a bankod nem teszi lehetővé, hogy fiat pénzzé alakítsd, vagy egyszerűen nem fogadja el.
Vagy csak ki akarsz próbálni új dolgokat.”

A cég bevallotta, hogy azért tette meg ezt a lépést, hogy a fiatalabb, technológiára fogékony ügyfeleket nyerje meg és hogy megmutassák, hogy előrelátó a cég gondolkodás módja.

A cég szerint az árfolyamingadozás nem fog problémát jelenteni. A Coinify dolgoz fel minden tranzakciót és azonnal svájci frankká alakítja azt.
Az új funkció jelenleg csak a svájci ügyfelek számára lesz elérhető. Ha beválik a kezdeményezés, akkor a cég a német ügyfelek számára is kiterjeszti a fizetési lehetőséget.
A fizetési folyamat rendkívül egyszerű. A pénztárnál az ügyfelek kiválasztják a kriptopénzeket, mint fizetési lehetőség. Ezután a Coinify oldalára lesznek átterelve, ahol kiválaszthatják, hogy pontosan milyen kriptopénzzel szeretnének fizetni.

Az átváltási ráta 15 percig rögzül, ez idő alatt írja ki az oldal az utalási címet és egy QR kódot, melyre utalhatnak a felhasználók.
A Digitec Galaxus nem számol fel további költségeket a kriptopénzes fizetés esetén, de a Coinify egy 1,5 %-os átváltási díjat követel.

Több svájci kereskedés is csatlakozhat

Most, hogy az online kereskedés ilyen merész lépést tett valószínű, hogy a konkurensei is követni fogják, mivel Svájcban egyre elfogadottabb a bitcoin.
Valójában Svájc a bitcoinelfogadás és a blokkláncipar egyik melegágya. Számos kriptopénzekkel kapcsolatos eseményt tartanak itt és számos svájci tőzsde adott ki olyan kriptopénzekkel kapcsolatos termékeket, mint a bitcoin-ETP.
Számos kriptostartup székhelye is a svájci Zug városában található, melyet leginkább „kriptovölgy” néven ismerhetünk. Ezen felül a város lakói bitcoinban is fizethetnek a közszolgáltatásokért.
Még nemzeti vasúthálózatnál is vásárolhatunk vonatjegyeket bitcoinnal minden állomáson.

A bitcoinos jegyvásárlást sokan feleslegesnek és drágának tartják, de a Digitec Galaxus mostani fizetési rendszere állításuk szerint könnyebb és átláthatóbb.

„Amikor a Digitecnél vagy a Galaxusnál vásárolsz, 15 percig biztosítva van az átváltási ráta, ez biztosítja, hogy mint vásárlót ne érjenek meglepetések.”

A cég döntése nagyobb eladásokhoz is vezethet kriptopénzzekkel kapcsolatos termékeiknél, mint például a hardver tárcánál.
A Digitec Galaxus Svájc legnagyobb online kereskedése, 2018-ban összesen 992 millió frank bevételt termelt a cég.
Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!