Stablecoinok használatát fontolgatja Oroszország a nemzetközi elszámolásokban

-

Oroszország azt fontolgatja, hogy egy készülő törvényjavaslatba felveszi a stablecoinok témáját, lehetővé téve, hogy hivatalosan is használhassák őket a határokon átnyúló fizetések lebonyolítására. 

Alekszej Guznov, az orosz jegybank elnökhelyettese kijelentette, hogy a javaslatokat már benyújtották, és a kérdést most tárgyalják. A pénzügyminisztérium is megerősítette, hogy ezen dolgoznak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Oroszországban folyamatban van a stablecoinok nemzetközi elszámolások kereskedelmi eszközeként való használatának lehetővé tétele.

Alekszej Guznov, az orosz jegybank elnökhelyettese szerint ezt a kérdést már felvetették, és jelenleg tárgyalják a stablecoinok engedélyezésének lehetőségét erre a felhasználási esetre.

Guznov azonban elismerte, hogy néhány technikai kérdést még tisztázni kell, többek között a teljes lánc szabályozását, amely lehetővé teszi, hogy magánszemélyek és vállalatok fogadják ezeket a digitális valutákat, tárolják, majd nemzetközi fizetések lebonyolítására használják.

A [technológiát] még meg kell érteni, és remélem, hogy a közeljövőben ez tükröződik majd a törvényjavaslat szövegében.”nyilatkozta Guznov.

Az Izvesztyija szerint a pénzügyminisztérium sajtószolgálata is megerősítette, hogy ezen a kérdésen dolgoznak.

Fennáll a lehetősége annak, hogy ezt véglegesen engedélyezik, ahogyan ez a márciusban elfogadott digitális pénzügyi eszközökről (DFA) szóló törvény jóváhagyása esetében is történt.

Különböző orosz személyiségek érveltek a stabilcoinok – más eszközök vagy fiat valuták (főként az amerikai dollár) értékéhez kötött tokenek – használata mellett a határokon átnyúló elszámolásokhoz, mivel sokoldalúak, és a fizetések teljesítésekor nem volatilisek.

Alekszandr Murijev, az Orosz Gyáriparosok és Vállalkozók Szövetségének ügyvezető alelnöke szerint ezek „nagyon ígéretesek” e tekintetben.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ugyanígy Natalia Milchakova, a Freedom Finance Global vezető elemzője is kijelentette, hogy a stablecoin-tranzakciókat nehéz nyomon követni a harmadik országok szabályozó hatóságai számára, ami vonzóvá teszi őket a nyugati országok másodlagos szankcióitól való félelem nélküli fizetések lebonyolítására.

Ezek a kifizetések már megtörténtek, bár kis mértékben. Júniusban a jelentések arról írtak, hogy két vezető orosz fémtermelő a Tether USDT-t használja a kínai partnerek kifizetésére és kifizetések fogadására.

Elvira Nabiullina, az orosz jegybank kormányzója nemrégiben azt nyilatkozta, hogy az intézmény enyhített a kripto nemzetközi fizetésekben való felhasználásával kapcsolatos álláspontján, és a nyugati szankciók elkerülése érdekében ösztönzi a használatát.

Olvastad már? A Binance vezetője elárulta, miért a Binance a világ legnagyobb kriptotőzsdéje

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Vége a mémszezonnak? A PEPE és a SHIB megtorpan, a MEME új ATL-el, de a CYBRO új csúcsokat döntöget

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, miközben a következő bikafutásra vár. A befektetők jó belépési ponton keresik az altcoinokat. A legutóbbi trendek vegyes teljesítményt mutatnak a népszerű...

A BlastUP idén nyáron átlépheti az 1 dolláros határt? A befektetők óvatosak a NOT, RNDR és a NEAR tekintetében

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, várva a következő bikafutást. Az altcoinok jó belépési pontokat kínálnak, a nagyobb kitörésre való felkészültség jeleit mutatják. Közülük néhány token, mint a NOT,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!