Mi hajtja a kriptopiaci rallyt 2024-2025-ben?

-

A lejtmenetben a kriptoelemző Wise Advise X bejegyzésében kiemelte azt a jelentős eseményt, amely szerinte 2024-25-ben a kriptopiac legjelentősebb bikakatalizátora lesz.

Miközben a viták gyakran Trump elnökválasztási győzelmének lehetséges hatásai, a nagy várakozással várt Federal Reserve kamatcsökkentések és az új FASB-szabályozások körül forognak, ő azt állítja, hogy egy másik tényező fogja pozitívan befolyásolni a kriptót ebben a ciklusban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Míg az Mt Gox felforgatta a piacot az elemző bikás elmélete az FTX alap forgalmazásáról érdekes hívás lesz a befektetők számára, akik nyugtalanok az elhúzódó kripto visszaesés miatt.

Itt van, amit tudnod kell erről az érdekes helyzetről!

kriptopiac
Forrás: X

FTX alap forgalmazása

A Wise Advice a kulcsfontosságú eseményként az FTX több mint 16 milliárd dolláros tervezett felosztását azonosította a hitelezői között, amelyre várhatóan 2024 negyedik negyedéve és 2025 első negyedéve között kerül sor.

Megállapítja, hogy az FTX eszközeire vonatkozó legtöbb követelés akkor keletkezett, amikor a piac mélyponton volt.

Ugyanakkor az olyan stablecoinokat, mint az USDC és az USDT, teljes 1:1 értékükön fogják felosztani.

A piacra gyakorolt hatás

A piac jelenlegi bikás trendjét tekintve egy ilyen jelentős összeg újraelosztása valószínűleg pozitív hatással lesz. A Wise Advice rámutat, hogy az FTX hitelezőinek többsége már részt vesz a kriptotérben, ami azt jelenti, hogy ez a 16 milliárd dollár valószínűleg újra befektetésre kerül a piacra.

Ez a likviditás beáramlása új csúcsokra emelheti a Bitcoint és más altcoinokat. Nevezetesen a Dogecoin (DOGE) van kiemelve, mint olyan érme, amely jelentősen profitálhat ebből az újraelosztásból.

Összehasonlítások más eseményekkel

Emellett az elemző minimalizálja más, gyakran jelentősnek nevezett események potenciális hatásait, mint például az Mt. Gox alapkiosztások és a kormányzati kriptóeladások.

Ő ezeket az eseményeket puszta „zajnak” nevezi az FTX közelgő elosztásához képest, ami szerinte az igazi játékváltó lesz a kriptopiac számára.

Mi a következő kriptopiaci lépés?

A jelenlegi hanyatlás ellenére nem lehet teljesen elvetni a 2024-es kripto bikafutás ciklustetőzésének lehetőségét. A korábbi nagy bikaciklusok történelmi mintái arra utalnak, hogy a rally még messze nem ért véget.

Néhány elemző szerint a 2024-es ciklus a 2017-es ciklus tükörképe, amely több 25-30 százalékos visszalépést is látott, mielőtt 20.000 dollár körül tetőzött.

Olvastad már? Top 5 altcoin 5 dollár alatt ,amit 2024 júliusában érdemes megvenni a kriptopiaci korrekcióban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!