Érdemes megvenni a Bitcoin merülést?

-

A Bitcoin július 4-én 53.600 dollár körüli szintre esett, ami február 25. óta először esett 54.000 dollár alá.

A legnagyobb piaci értékű kriptopénz ezt követően kissé helyreállt, és körülbelül 57.000 dolláron mozog.

Ugyanakkor továbbra is 23%-kal marad el a márciusi 73.000 dollár feletti történelmi csúcsától.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin árfolyamának ez a közelmúltbeli csökkenése egybeesik a Spot Bitcoin ETF-ek beáramlásának július 6-i hullámával.

Az ETF-beáramlások megugrottak a Bitcoin csökkenése közepette

Érdekesség, hogy a Bitcoin közelmúltbeli áresése egybeesett a Spot Bitcoin ETF-ek beáramlásának jelentős növekedésével július 6-án.

Ennek élén a Fidelity ETF (FBTC) állt, amely lenyűgöző 117 millió dollárnyi új befektetést könyvelhetett el. A Bitwise Bitcoin ETF (BITB) nem sokkal lemaradva 30 millió dollárt vonzott.

A Bitwise Asset Management vezérigazgatója, Hunter Horsley megjegyezte, hogy a csapatának sikerült kivételesen alacsony áron bitcoinokat szereznie, ami erősítette a befektetők bizalmát.

A BITB csak július első hetében több mint 66 millió dollárnyi beáramlást vonzott, és ezzel több mint 38 000 bitcoinra növelte a Bitcoin-állományát.

bitcoin
Forrás: X

Horsley továbbá kiemelte, hogy a jelenlegi piaci esés jelentős vásárlási lehetőséget jelent mind az új, mind a meglévő befektetők számára, kiemelve a Bitcoin jövőjének pozitív kilátásait.

A héten kedvező lehetőség nyílik a piacra lépésre azok számára, akik szeretnének tőkét kovácsolni a zuhanásból.

Miközben a Grayscale Bitcoin ETF (GBTC) 28 millió dolláros kiáramlást tapasztalt, más ETF-ek erős beáramlást mutattak, ami azt jelzi, hogy a befektetők továbbra is érdeklődnek a Bitcoin áreséséből való tőkésedés iránt.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

A piaci trendek és a legfontosabb támaszszintek

A piaci figyelők szorosan figyelik a kulcsfontosságú támaszszinteket, ahogy a Bitcoin trendvonalai megtörnek.

A Bitcoin nemrégiben 57.000 dollárnál ütközött ellenállásba, ami 6,72%-os csökkenést eredményezett az elmúlt héten.

Közben, ha a Bitcoin árfolyama a legutóbbi 54.502 dolláros mélypontja alatt zár, akkor további 7,3%-ot eshet, és elérheti a következő támaszszintet 52.000 dollárnál.

Ezeket a medvés kilátásokat a technikai mutatók is alátámasztják.

A napi grafikonon mind a Relative Strength Index (RSI), mind az Awesome Oscillator (AO) az 50-es, illetve a nullás semleges küszöbérték alatt van, ami arra utal, hogy a medvés lendület fennmaradhat, és lejjebb viheti a Bitcoin árfolyamát.

Potenciális bikás jelzések

Másrészről, ha a Bitcoinnak sikerül meghaladnia az 57.670 dolláros ellenállási szintet, és magasabb csúcsot alakít ki a napi grafikonon, az a bikás hangulat irányába történő elmozdulást jelezhet.

E forgatókönyv potenciálisan a Bitcoin árfolyamát a következő ellenállási szintig, az 59.000 dollárig vezetheti.

Olvastad már? További veszteségek várhatók a BNB árfolyamára? Talán nem, de csak ha…

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az Ethereum (ETH) bálna ébredezik az ETH ETF indítása előtt

Egy alvó Ethereum-cím aktiválódása mindössze egy nappal a spot Ethereum ETF-ek elindítása előtt felébredt. A Whale Alert szerint kilenc év után először aktiválódott egy 977 ETH...

A top elemző az Ethereum 5000 dollárra való emelkedését jósolja az ETF buzgalom közepette – Az altcoin szezon a következő?

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg nyugodt, de várakozással teli. A befektetők türelmetlenül várják a következő bikafutást, az altcoinok pedig még mindig vonzó belépési pontokat kínálnak. A közelmúltbeli stabilitás...

Az Ethereum ETF-ek az ETH árát az év végére 20.000 dollárra nyomhatják?

A kriptovilág izgalomtól pezseg az Ethereum ETF-ek számára a közelmúltban adott zöld utat követően. Ez mérföldkőnek számító döntés, és ugyanúgy átformálhatja a piacokat, mint ahogyan...

A Kraken a Tottenham Hotspur hivatalos kriptopartnere lesz

A Kraken megosztja a Tottenham Hotspur-rel azt a víziót, hogy miként lehet kihasználni az olyan élvonalbeli technológiákat, mint a blokklánc, az ügyfelek és a szurkolók...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!