Stablecoin indít az Aave az Ethereum hálózatán

-

A defi-szektor egyik legismertebb nevének számító Aave bejelentette, hogy stablecoint bocsát ki.

A GHO token az Ethereum hálózaton érhető el a befektetők számára. A tokenek létrehozásához az Aave 3-as verziója szükséges.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Aave közössége a múlt hét végén fogadta el a bevezetésről szóló indítványt, és nem sokkal ez után már el is indították a tokent.

A dollárhoz kötött GHO stablecoin ötlete először 2022 júliusában merült fel, és idén februárban már a Goerli teszthálózaton futottak az előzetes próbák.

A Gihub-aktivitás alapján elmondható, hogy a kriptopiac legújabb stablecoinja, és a mögötte lévő okosszerződés több auditon is sikeresen keresztülment a hivatalos elindulást megelőzően.

Ha a top10 stablecoinnal hasonlítjuk össze, akkor a GHO még jelentéktelennek számít, főleg a dollárt követő tokenek mezőnyében.

A stablecoin ökoszisztéma a jelenlegi adatok alapján 127 milliárd dollárt tesz ki, GHO tokenből pedig alig több, mint 2,5 millió létezik eddig.

A részesedése így 0,0016%, amely szerénynek mondható. A token árfolyam-ingadozása a stablecoinoknál megszokott mértékűnek mondható.

Ahogyan sok más stablecoin esetében, a GHO használatával is hozamot lehet realizálni az Aave platformján, a staking során ráadásul bónusz is jár a kölcsönzési díjból, ha valaki rendelkezik AAVE token lekötéssel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jelenleg néhány száz GHO tulajdonosról lehet tudni, és az eddigi tranzakciók száma még nem haladta meg az ezret a főhálózaton való elindulás óta.

A Coinmarketcap számaiból pedig kiderül, hogy az elmúlt 24 óra globális kereskedelmi forgalma 1,4 millió dollárt tett ki.

Olvastad már? Max Keiser: „a Bitcoinnal szemben minden nullára esik”

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

A Bitcoin volatilitás megdöbbentően alacsony szinteket ért el

A kriptopénz szektor szokatlan időszakot él át, amelyet a vezető digitális valuta, a Bitcoin figyelemre méltóan alacsony volatilitása jellemzett. A jellemzően erős árfolyam-ingadozásairól ismert Bitcoin jelenleg...

Kivezeti a készpénzes tranzakciókat az egyik ausztrál nagybank 2024-től

Az ausztrál Macquarie Bank bejelentette, hogy 2024 végére minden készpénzes szolgáltatását felfüggeszti, és a bankfiókjaiban sem lesz mód készpénzes tranzakciókra, teljes mértékben átállnak a digitális...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!