Stablecoin indít az Aave az Ethereum hálózatán

-

A defi-szektor egyik legismertebb nevének számító Aave bejelentette, hogy stablecoint bocsát ki.

A GHO token az Ethereum hálózaton érhető el a befektetők számára. A tokenek létrehozásához az Aave 3-as verziója szükséges.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Aave közössége a múlt hét végén fogadta el a bevezetésről szóló indítványt, és nem sokkal ez után már el is indították a tokent.

A dollárhoz kötött GHO stablecoin ötlete először 2022 júliusában merült fel, és idén februárban már a Goerli teszthálózaton futottak az előzetes próbák.

A Gihub-aktivitás alapján elmondható, hogy a kriptopiac legújabb stablecoinja, és a mögötte lévő okosszerződés több auditon is sikeresen keresztülment a hivatalos elindulást megelőzően.

Ha a top10 stablecoinnal hasonlítjuk össze, akkor a GHO még jelentéktelennek számít, főleg a dollárt követő tokenek mezőnyében.

A stablecoin ökoszisztéma a jelenlegi adatok alapján 127 milliárd dollárt tesz ki, GHO tokenből pedig alig több, mint 2,5 millió létezik eddig.

A részesedése így 0,0016%, amely szerénynek mondható. A token árfolyam-ingadozása a stablecoinoknál megszokott mértékűnek mondható.

Ahogyan sok más stablecoin esetében, a GHO használatával is hozamot lehet realizálni az Aave platformján, a staking során ráadásul bónusz is jár a kölcsönzési díjból, ha valaki rendelkezik AAVE token lekötéssel.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Jelenleg néhány száz GHO tulajdonosról lehet tudni, és az eddigi tranzakciók száma még nem haladta meg az ezret a főhálózaton való elindulás óta.

A Coinmarketcap számaiból pedig kiderül, hogy az elmúlt 24 óra globális kereskedelmi forgalma 1,4 millió dollárt tett ki.

Olvastad már? Max Keiser: „a Bitcoinnal szemben minden nullára esik”

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto szakértők nagyot fogadnak erre az új VR tokenre, ezt érdemes tudni róla

Vendégbejegyzés Egy új VR játékplatform vár megjelenésre, amelynek nemrég kezdődött az előértékesítése. Az 5thScape projekt 5SCAPE névre hallgató, natív használati tokenje a 15 millió dolláros céljának...

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!