Solana ETF-et indítana a VanEck és a 21Shares

-

Az elmúlt hét során a Solana ára több mint 12%-kal emelkedett, miután az amerikai befektetéskezelő cég, a VanEck bejelentette, hogy spot Solana tőzsdén kereskedett alapot kíván indítani.

A SOL árfolyama június 27-én 134 dollárról 151 dollárra emelkedett, a kereskedők nagy örömére.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Egy ETF, két ETF…

A VanEck ETF bejelentését hamarosan követte egy második is, mégpedig a svájci székhelyű, kriptovalutákra szakosodott pénzügyi vállalattól, a 21Shares-től.

A Kaiko Research szerint ezek az ETF bejelentések alaposan megtámogatták a pozitív piaci hangulatot, amelyet a Mt. Gox csődeljárásból származó esetleges nagyarányú eladásokkal kapcsolatos aggodalmak korábban negatívan befolyásoltak.

solana
Forrás: X

Rengeteg elemző arra számított, hogy az eladási hullám bedőlést okoz, és így a kereskedők hangulata nagy általánosságban nem volt jónak mondható. Az ETF-hírek viszont jól jöttek.

„Örülünk, Vincent?”

A Kaiko kutatói megjegyezték, hogy az ETF bejelentések kisebb mértékben javították a piaci hangulatot, még ha nem is okoztak hatalmas mértékű eufóriát.

Az adatok alapján a SOL kumulatív volumen delta, az úgynevezett CVD indikátor, amely a nettó vásárlást és eladást, pontosabban ezek arányát méri, 29 millió dolláros pozitív értéket mutatott az elmúlt héten.

A piacot tehát a vásárlók uralták. A Kaiko adatai szerint a hétvégén megugrott a spot vásárlás is a Coinbase platformján, amely szintén pozitív jelként értelmezhető.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Hová tart a piac?

A Kaiko szerint egyértelmű, hogy az ETF bejelentések kezdetben javították a piaci hangulatot, de összességében korlátozott volt a hatásuk.

Elmondásuk alapján ezt a helyzetet a márciusi eseményekkel lehet jól összehasonlítani, amikor vagyonkezelő cégek spot Ethereum ETF-eket nyújtottak be, és a piac hasonlóan reagált.

Akkor az ETH/SOL arány csökkent, a SOL felülmúlta az ETH-t, de miután az amerikai szabályozók jóváhagyták az Ethereum ETF-eket, ez a trend megfordult.

Mára az arány stabilnak mondható, nem nagyon reagált a legutóbbi SOL ETF bejelentésekre.

A Kaiko emellett azt is megfigyelte, hogy a SOL ETF hírek hatása főként a spot piacokra korlátozódott, míg a derivatív piacok reakciója rövid életű volt, ráadásul lényegesen kisebb is.

Olvastad már? A Pepe Unchained reflektorfényben: gyűjtése megközelítette a 2 millió dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan lehet passzív jövedelmet szerezni a kriptovalutákból? A szakértő kripto választások

A kriptopiac nyugodt a várható bikafutás előtt. Az altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak. Már elindultak felfelé, készen állnak arra, hogy bármelyik pillanatban berobbanjanak. Ez izgatottságot...

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Vége a mémszezonnak? A PEPE és a SHIB megtorpan, a MEME új ATL-el, de a CYBRO új csúcsokat döntöget

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, miközben a következő bikafutásra vár. A befektetők jó belépési ponton keresik az altcoinokat. A legutóbbi trendek vegyes teljesítményt mutatnak a népszerű...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!