Soha nem volt még annyira biztonságos a Bitcoin hálózata, mint most

-

A hálózati hashrátája egyetlen nap alatt 31,69%-kal – 188,40 EH/s-ról 248,11 EH/s-ra – növekedett, ami még inkább biztosítja a Bitcoin-hálózat ellenálló képességét a támadásokkal szemben.
A Bitcoin (BTC) hálózat 2022. február 12-től új, 248,11M TH/s-os hashráta rekordot ért el, ami tovább biztosítja a decentralizált ökoszisztémát a globális BTC-bányászok növekvő hálózatán keresztül.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hashráta korrelál azzal a számítási teljesítménnyel, amelyet a bányászok számítógépes berendezései igényelnek egy tranzakció megerősítéséhez. A BTC hálózati hashráta közelmúltbeli megugrása további biztonságot nyújt a támadásokkal szemben, mivel elriasztja a rossz szereplőket a csalárd tranzakciók megerősítésétől.
A Bitcoin hashrátája az elmúlt évben. Forrás: YCharts

Ahogy a fenti képernyőkép is mutatja, a hálózati hashrátája egyetlen nap alatt 31,69%-kal – 188,40 EH/s-ról 248,11 EH/s-ra – ugrott. Sőt, a Bitcoin-hálózat hashráta szintje 54,33%-kal emelkedett az elmúlt egy év során.
Bitcoin hashráta az elmúlt egy hónapban. Forrás: YCharts

Korábban Kína általános tilalma a kriptobányászatra és -kereskedelemre vonatkozóan aggodalomra adott okot a Bitcoin-hálózat biztonságával kapcsolatban, mivel az ázsiai ország 2021 júniusáig a teljes Bitcoin-bányászati hashráta 34,25%-ához járult hozzá.
Mivel a bányászok végül más kriptobarát országokban találtak menedéket, a Bitcoin-hálózat meredek fellendülésnek indult – végül meghaladta a korábbi történelmi csúcsokat is.
Bitcoin-bányászat országonként. Forrás: ccaf.io

Jelenleg az Egyesült Államokban lakó bányászok járulnak hozzá a legnagyobb mértékben a Bitcoin-hálózat globális hashrátájához, a dominanciájuk 35,4%.
A Cointelegraph friss, januári elemzése arra a következtetésre jutott, hogy az iparági szereplők szerint a BTC hashrátája tovább fog nőni. A BTC árfolyam-hullámvasút által kiváltott befektetői pánik ellenére az iparági szakértők rámutattak, hogy a Bitcoin-hálózat bizonyíthatóan erősebb lett, mint valaha.
Michael Levitt, a Core Scientific társalapító elnöke és vezérigazgatója a Cointelegraph-nak elmondta, hogy teljes mértékben számít arra, hogy a BTC globális hashrátája továbbra is agresszív ütemben fog növekedni.

Megemlítette azonban, hogy ez a növekedés a Bitcoin árfolyamának további alakulásától függ, valamint a jelenleg épülő infrastruktúra sikerétől.

Olvastad már? India jegybankelnöke: a kriptó stabilitást jelent a pénzügyi rendszerre

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!