Az Uber vezérigazgatója elmondta, mi kell ahhoz, hogy elfogadják a kriptót

-

Egy pénteki interjúban Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója kifejtette, hogy a cég „valamikor” el fogja fogadni a kriptovalutákat.
Khosrowshahi megjegyezte, hogy a kriptovaluták, például a bitcoin kihasználásának két hátulütője van, például „az utalás mechanizmusa drága, [és] nem jó a környezetnek”.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Uber vezérigazgatója szerint a cég valószínűleg elfogadja majd a kriptovalutákat valamikor, a vállalat ugyanis folyamatosan beszél a témáról
Az Uber Technologies mobilitási szolgáltató (fuvarmegosztó szolgáltatás) valamikor el fogja fogadni a kriptovalutákat az Uber vezérigazgatója, Dara Khosrowshahi szerint.
Az Uber vezetője ezt a Bloomberg Markets műsorvezetőivel, Emily Changgel és Guy Johnsonnal beszélgetve mondta pénteken. Az interjú során Khosrowshahi elmondta, hogy az Uber „folyamatosan” tárgyal a kriptopénzekről, és megjegyezte, hogy rendkívül értékessé váltak.
„Azt hiszem, jelenleg azt látjuk a bitcoinnal és néhány más [kriptovalutával] kapcsolatban, hogy értéktárolóként meglehetősen értékesek” – mondta Khosrowshahi. Az Uber vezérigazgatója azonban megjegyezte, hogy az utalás költségei „drágák” lehetnek, és kiemelte továbbá, hogy „nem tesz jót a környezetnek”.
Khosrowshahi így folytatta:

„Ahogy az utalás mechanizmusa olcsóbbá és környezetbarátabbá válik, úgy gondolom, hogy látni fogják, hogy egy kicsit jobban belekóstolunk a kriptóba.”

Bár számos pletyka keringett a múltban, az Uber soha nem mutatta ki, hogy a közeljövőben „belekóstolna a kriptóba”.
Érdekes módon 2018 július végén az Uber társalapítója, Oscar Salazar megalapította a Voyager kriptotőzsdei platformot. Ugyanezen év decemberének közepén a Fold lehetővé tette a bitcoin (BTC) felhasználását az Ubernél a Fold alkalmazás segítségével.

Ráadásul már jó ideje ismert, hogy Khosrowshahi korai bitcoinpárti.
A Quartznak írva a szerző, Joon Ian Wong kifejtette, hogy amikor Khosrowshahi lett az Uber új vezérigazgatója, korábban 12 évig vezette az Expedia utazási-foglalási platformot.

„Az Expedia Khosrowshahi irányítása alatt kalandvágyó hajlamot mutatott, és az egyik első nagy kereskedő lett, aki elfogadta a bitcoint fizetési formaként, még 2014-ben” – írta a Quartz munkatársa 2017 augusztusában.

Olvastad már? A legalább 1000 BTC-t birtokló címek száma emelkedett az elmúlt hetekbenForrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Elősegítheti a megújuló energiák terjedését a Bitcoin

A Cornell University friss tanulmánya szerint a bitcoin bányászok segíthetik a megújuló energiák terjedését, hiszen fel tudják használni az esetlegesen megtermelt felesleges készleteket. A jelentésben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!