Az Uber vezérigazgatója elmondta, mi kell ahhoz, hogy elfogadják a kriptót

-

Egy pénteki interjúban Dara Khosrowshahi, az Uber vezérigazgatója kifejtette, hogy a cég „valamikor” el fogja fogadni a kriptovalutákat.
Khosrowshahi megjegyezte, hogy a kriptovaluták, például a bitcoin kihasználásának két hátulütője van, például „az utalás mechanizmusa drága, [és] nem jó a környezetnek”.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Uber vezérigazgatója szerint a cég valószínűleg elfogadja majd a kriptovalutákat valamikor, a vállalat ugyanis folyamatosan beszél a témáról
Az Uber Technologies mobilitási szolgáltató (fuvarmegosztó szolgáltatás) valamikor el fogja fogadni a kriptovalutákat az Uber vezérigazgatója, Dara Khosrowshahi szerint.
Az Uber vezetője ezt a Bloomberg Markets műsorvezetőivel, Emily Changgel és Guy Johnsonnal beszélgetve mondta pénteken. Az interjú során Khosrowshahi elmondta, hogy az Uber „folyamatosan” tárgyal a kriptopénzekről, és megjegyezte, hogy rendkívül értékessé váltak.
„Azt hiszem, jelenleg azt látjuk a bitcoinnal és néhány más [kriptovalutával] kapcsolatban, hogy értéktárolóként meglehetősen értékesek” – mondta Khosrowshahi. Az Uber vezérigazgatója azonban megjegyezte, hogy az utalás költségei „drágák” lehetnek, és kiemelte továbbá, hogy „nem tesz jót a környezetnek”.
Khosrowshahi így folytatta:

„Ahogy az utalás mechanizmusa olcsóbbá és környezetbarátabbá válik, úgy gondolom, hogy látni fogják, hogy egy kicsit jobban belekóstolunk a kriptóba.”

Bár számos pletyka keringett a múltban, az Uber soha nem mutatta ki, hogy a közeljövőben „belekóstolna a kriptóba”.
Érdekes módon 2018 július végén az Uber társalapítója, Oscar Salazar megalapította a Voyager kriptotőzsdei platformot. Ugyanezen év decemberének közepén a Fold lehetővé tette a bitcoin (BTC) felhasználását az Ubernél a Fold alkalmazás segítségével.

Ráadásul már jó ideje ismert, hogy Khosrowshahi korai bitcoinpárti.
A Quartznak írva a szerző, Joon Ian Wong kifejtette, hogy amikor Khosrowshahi lett az Uber új vezérigazgatója, korábban 12 évig vezette az Expedia utazási-foglalási platformot.

„Az Expedia Khosrowshahi irányítása alatt kalandvágyó hajlamot mutatott, és az egyik első nagy kereskedő lett, aki elfogadta a bitcoint fizetési formaként, még 2014-ben” – írta a Quartz munkatársa 2017 augusztusában.

Olvastad már? A legalább 1000 BTC-t birtokló címek száma emelkedett az elmúlt hetekbenForrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az Algorand törheti az előtte álló ellenállásokat

Prémium Algorand Nagyszerűen alakul az Algorand grafikonja, így további növekedésben részesülhet a kriptoelem, amennyiben a Bitcoin tartani tudja jelenlegi kimagasló szintjét. A jelenlegi emelkedő struktúra ellenálláshoz érkezet,...

A megkérdezett intézményi kereskedők 72%-a nem tervezi a kriptokereskedést

A JPMorgan Chase új felmérése szerint az intézményi kereskedők 72%-a „nem tervezi a kriptokereskedést”, míg 14%-uk öt éven belül tervez kriptovalutákkal kereskedni. Az intézményi kereskedők...

A bitcoin az emberek pénze

Robert Kiyosaki, a Gazdag papa könyvel szerzője bevallotta, hogy túl sokat nem tud a bitcoinról, de annak örül, hogy rendelkezik valamennyivel. A pénzügyi író a saját...

A Cosmos egyre népszerűbb a befektetők körében

Az Osmosis, a Cosmos Hub protokollon lévő DEX az elmúlt napokban javulást figyelt meg. A napi aktivitás tekintetében megelőzte a többi szereplőt, például az Avalanche-ot és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!