Senki sem tudja, hogy kié lehet a harmadik legnagyobb bitcoin-készlet

-

Az elmúlt három hónap során egy ismeretlen tárca 3 milliárd dollárnyi bitcoint halmozott fel, ez pedig akkora mennyiség, hogy a közösségben megindultak a pletykák, hogy kihez tartozhat ez a készlet.

Alig három hónap alatt a világ harmadik legnagyobb tulajdonosává vált a tárca mögötti személy, így vadabbnál vadabb elméletek láttak napvilágot, amelyek között van hihető, és kevésbé hihető is.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BitInfoCharts adatai alapján látható, hogy a tárca először idén, március 8-án lett aktív, akkor érkezett az első beutalás a címre.

Az ezt követő három hónap és két hét során a tárcába nem kevesebb, mint 118 ezer bitcoin érkezett, mai árfolyamon számolva 3,08 milliárd dollár.

bitcoin
Forrás: BitInfoCharts

Ez a sebesség, és a felhalmozott készlet mennyisége nagy figyelmet irányított a tárcára.

Vannak, akik szerint egyszerűen egy tőzsde van mögötte, amelyik éppen összevonja a saját bitcoin-vagyonát egyetlen központi tárcába.

Mások viszont egy sokkal érdekesebb elméletet támogatnak, amely alapján a BlackRock, a világ legnagyobb befektetési cégének a tárcájáról van szó, és ők azok, akik szép csendben feltankoltak bitcoinból.

A világ jelenlegi két legnagyobb tárcája a Binance és a Bitfinex tőzsde tulajdonában van, ezek a kereskedőplatformok hidegtárcái, amelyben a tartalékaikat tárolják.

A harmadik helyen viszont már ez az új, ismeretlen szereplő van, megelőzve a negyediket, a Binance egy másik hidegtárcáját.

A BlackRock nagy hírverést kapott még júniusban, mikor egy spot bitcoin ETF-beadványt jelentettek be.

Amennyiben ezt elfogadja a SEC, a Tőzsdefelügyelet, akkor az első ilyen befektetési termék lenne az USA területén.

A BlackRock beadványát követően rengeteg más cég is hasonló kérvényt nyújtott be, és köztük szinte minden nagypályást meg lehet találni, aki a Wall Street ismert nevei közé tartozik. ETF-re vár a Fidelity, az Invesco, a Wisdom Tree, és a Valkyrie is.

Egy spot bitcoin ETF piacra dobása a szakértők szerint hatalmas vásárlási lázat eredményezne, és az iparági szereplők szerint elképesztően bikás árfolyamokat hozna.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egyes elemzők szerint a jövő évi felezésre, áprilisra a 150 ezer dolláros árfolyam is könnyen elképzelhetőnek számít, főleg, ha addigra tényleg elérhetővé válik egy ETF a piacon a befektetők számára.

Olvastad már? A Bybit folyamatosan támogatja a kriptooktatást

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!