Hester Peirce, az USA Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) biztosa aggodalmait fejezte ki, hogy a kriptopénzek szabályozásának csúszása gátolhatja az iparág fejlődését.

Olvastad már? Tim Draper szerint 4 éven belül a bitcoin teheti ki a világ piacainak 5%-át

A múlt héten a kaliforniai East Palo Altóban megrendezett Securities Enforcement Forum során a Crypto Mom becenéven emlegetett Hester is képviseltette magát.

Kérdezték őt a SEC folyamatos nehézségeiről a bitcoin és egyéb kriptoeszközök státuszának tisztázását illetően, amely nincs összhangban a fejlesztések gyors ütemével.

Válaszában kijelentette, a tokenek kibocsátása esetében probléma volt annak megállapításával, hogy vajon értékpapírnak minősülnek-e.

Leszögezte, hogy attól, mert az új termékek és fejlesztések túl gyorsan jelennek meg, még az érvényben lévő szabályozások nem veszítik el jogerősségüket.

Ugyanakkor sürgette a szabályozót, hogy mielőbb tisztázza a jogi helyzetet:

„Nem szabad átvennünk az innováció feletti uralmat, ehelyett fel kell ismernünk, hogy nem tudjuk azt megállítani.

El kell fogadnunk az újdonságok által kínált pozitív változásokat.

A hallgatásunk olyan, mintha egyszerűen hagynánk, hogy az innováció és az azt kísérő gazdasági növekedés átkerüljön más (nem USA) joghatóságokhoz, amelyek már végeztek a munkájukkal, és tiszta, egyértelmű jogi iránymutatást adtak a piac résztvevőinek.”

Peirce még februárban előterjesztette, hogy az USA elhúzódó kripto-szabályozási folyamata akár pozitív kimenetelű is lehet, hiszen több szabadságot biztosít a területnek, hogy a maga útját járva növekedjen.

Forrás: bitcoinnews.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!