SEC-aggodalmak: a szabályozás csúszása akadályozza a bitcoint

-

Hester Peirce, az USA Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) biztosa aggodalmait fejezte ki, hogy a kriptopénzek szabályozásának csúszása gátolhatja az iparág fejlődését.

Olvastad már? Tim Draper szerint 4 éven belül a bitcoin teheti ki a világ piacainak 5%-át

A múlt héten a kaliforniai East Palo Altóban megrendezett Securities Enforcement Forum során a Crypto Mom becenéven emlegetett Hester is képviseltette magát.

Kérdezték őt a SEC folyamatos nehézségeiről a bitcoin és egyéb kriptoeszközök státuszának tisztázását illetően, amely nincs összhangban a fejlesztések gyors ütemével.
Válaszában kijelentette, a tokenek kibocsátása esetében probléma volt annak megállapításával, hogy vajon értékpapírnak minősülnek-e.
Leszögezte, hogy attól, mert az új termékek és fejlesztések túl gyorsan jelennek meg, még az érvényben lévő szabályozások nem veszítik el jogerősségüket.
Ugyanakkor sürgette a szabályozót, hogy mielőbb tisztázza a jogi helyzetet:

„Nem szabad átvennünk az innováció feletti uralmat, ehelyett fel kell ismernünk, hogy nem tudjuk azt megállítani.
El kell fogadnunk az újdonságok által kínált pozitív változásokat.
A hallgatásunk olyan, mintha egyszerűen hagynánk, hogy az innováció és az azt kísérő gazdasági növekedés átkerüljön más (nem USA) joghatóságokhoz, amelyek már végeztek a munkájukkal, és tiszta, egyértelmű jogi iránymutatást adtak a piac résztvevőinek.”

Peirce még februárban előterjesztette, hogy az USA elhúzódó kripto-szabályozási folyamata akár pozitív kimenetelű is lehet, hiszen több szabadságot biztosít a területnek, hogy a maga útját járva növekedjen.
Forrás: bitcoinnews.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!
Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:
BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM
LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE
ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53
KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!