Tim Draper szerint a bitcoin tovább fog növekedni az elkövetkezendő pár évben, idővel pedig a világ összpiaci értékének 5%-át is kiteheti majd.

Olvastad már? Kripto a köbön – hétzáró hírsaláta

Az évek alatt sok befektető veszítette el a bitcoin és egyéb kriptopénzek fényes jövőjébe vetett hitét. Tim Draper, a veterán kockázati befektető azonban mindig is bízott optimista becsléseiben.

Nemrég ismét egy pozitív jóslatot közölt: szerinte 2023-ra a bitcoin adhatja a világ összpiaci értékének akár 5 %-át.

A bitcoin jövője

Egyesek szerint Draper teljesen elszállt a jóslataival. Érdemes megemlíteni, hogy februárban a bitcoin árfolyama még nagyon messze volt a korábbi 20 000 dolláros rekordtól, ennek ellenére Draper azt mondta, hogy 2022-re legalább 250 000 dollárt fog érni.

Mindazonáltal Draper biztos nem tudta volna megállni, hogy ne tegyen újabb jóslatot most, hogy ismét beindulhatott a bika piac.

A cikk írásakor a bitcoin árfolyama 7053 dolláron áll, mely 2,4 százalékos csökkenés az elmúlt 24 órában. Draper úgy véli, hogy az árfolyam jóval tovább emelkedhet.

Elmondta:

„Tovább fog növekedni, mivel úgy hiszem, hogy a bitcoin vagy valami hozzá hasonló fogja adni a világpiacok összértékének 5 %-át.”
Egyszerűen egy jobb valuta mely decentralizált, nyílt és átlátható, mindenki könnyen megtudhatja, hogy mi történik a blokkláncon.” – magyarázta Draper a jóslatát

Draper annyira bízik a bitcoin lehetőségeiben, hogy a jövőben ki szeretné terjeszteni bitcoinnal kapcsolatos munkálatait, és egy új pénzügyi alapot szeretne alapítani.

Terveiről meg is osztott némi információt:

„Idővel létre akarok hozni egy pénzügyi alapot, melybe bitcoinban lehetne befektetni. Később bitcoinban is fizetném ki az alkalmazottakat és ellátókat, majd a befektetőket.

Így nem lenne szükségem könyvelésre, jogi költségekre és letétkezelésre sem – minden fedezve lenne.”

Draper ismert arról, hogy mekkora bitcoinrajongó és -támogató. Azonban azt is elmondta, hogy számos egyéb kriptopénznek is jó esélye van a növekedésre, de szerinte csak a legjobb és legbiztosabb projekteknek van esélyük a túlélésre – a legtöbb kriptopénz idővel el fog tűnni.

Draper és a Facebook

Draper neve felmerült a Facebook biztosérme projektje körül is, melyet külső befektetők segítségével indítana a közösségi médiaplatform. A hírek szerint Draper részt vett a projekttel kapcsolatos tárgyalásokon.

Azonban nemrég az is kiderült, hogy Draper nem fog bele pénzt fektetni. Szerinte teljesen centralizált a rendszer, így nem több, mint egy üzleti fogás.

Lehet, hogy Draper becslése túlságosan optimistának és irreálisnak hangozhat, de a hírneve miatt sokan hisznek neki és bíznak is benne. Idővel kiderül, hogy legutóbbi jóslata vajon tényleg valóra válik-e.

Forrás: coinspeaker.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon. Legyen szép napod!

Szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt tedd meg:

BTC: 34vcA11dH3AbVWkEbQraCvM2vNFkT6JFJM

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0xe6E0D778d323786c1151163d2A3472989Fe7aA53

KÖSZÖNÖM!