Robert Kiyosaki továbbra is Bitcoint vásárol

-

Robert Kiyosaki pénzügyi guru és vállalkozó figyelmeztette követőit, hogy a világ helyzete egyre rosszabb lesz, és hozzátette, hogy folyamatosan Bitcoin-t vásárol.

Robert Kiyosaki, a pénzügyi szféra híres szakértője és a „Rich Dad, Poor Dad” című, a személyes pénzügyek kezeléséről szóló klasszikus könyv szerzője az X közösségi médiahálózaton fontos figyelmeztetést intézett több millió követőjéhez.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Kiyosaki azt is kijelentette, hogy a fent említett ok arra készteti, hogy még több bitcoint és más biztonságos menedéket jelentő eszközöket vásároljon, amelyek árfolyamának emelkedésére számít a közeljövőben.

„Folyamatosan több aranyat, ezüstöt és Bitcoint vásárolok”

Kiyosaki kijelentette, hogy azért halmozza tovább a Bitcoint, valamint az aranyat és az ezüstöt, mert az amerikai kormány a lakosságot a még nagyobb szegénység felé tereli.

„A vezetőink nem törődnek önökkel. Ezért kérlek, vigyázzatok magatokra és a szeretteitekre” – fogalmazott követőihez szólva.

„Dolgozzatok keményen, költsetek bölcsen, és tegyetek félre aranyat, ezüstöt és bitcoint”.

2023-ban Kiyosaki egész idő alatt arról tweetelt, hogy az USA gazdasági helyzete egyre rosszabb lesz.

Különösen a több nagybankot márciusban sújtó válságot kommentálta. Ezek közé tartozott a Silvergate, a Silicon Valley bank, a Signature Bank és mások.

Az utóbbi a Ripple-vel és több kriptotőzsdével dolgozott együtt. Mindegyik bank fizetésképtelenné vált, de az amerikai kormány kimentette őket.

Emellett Kiyosaki júniusban azt tweetelte, hogy szerinte a 2009-ben alapított LoanDepot jelzáloghitel-óriás „kötélen csüng”.

A „Rich Dad, Poor Dad” szerzője ekkor kijelentette, hogy amennyiben a cég csődbe megy, 2023-ban újabb hatalmas válság lesz a jelzálogpiacon.

Az USA kincstára és a Fed Reserve folyamatosan dollármilliárdokat nyomtatott, hogy kimentse a süllyedő bankokat.

A bankszféra válsága mellett a pénzügyi guru Kiyosaki a nyáron a 31,4 billió dolláros amerikai adósságplafon kormány általi feloldását nevezi meg.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezt követően az adósságállomány riasztó ütemben kezdett előrehaladni, ahogy arra számos közgazdász és pénzügyi szakértő rámutatott, mivel az USA az elmúlt negyedévben 1 billió dollárt kölcsönzött, és az idei negyedévben is további 1,5 billió dollár kölcsön felvételét tervezi.

Ráadásul a közel-keleti geopolitikai helyzet hirtelen rosszabbra fordult. Az USA folyamatosan pénzügyi támogatást nyújt mind Kelet-Európa, mind a Közel-Kelet egyes területeinek.

A Bitcoin ára nagy várakozásokkal teli

Kiyosaki úgy véli, hogy a Bitcoin az aranyhoz és az ezüsthöz hasonlóan biztonságos eszköz, és arra számít, hogy a Bitcoin árfolyama a következő néhány évben megugrik.

A pénzügyi guru néhány közelmúltbeli X bejegyzésében kijelentette, hogy folyamatosan vásárolja a Bitcoint, miközben a részvények, kötvények és ETF-ek összeomlanak.

Ugyanakkor azt is kiemelte, hogy az Apple részvényei talán jó befektetésnek számítanak, és a jövőben új csúcsokra emelkednek.

Néhány hete Kiyosaki azt tweetelte, hogy az USA hamarosan „nehéz gazdasági helyzetbe” kerül, ő egyébként összességében híres az idén negatív előrejelzéseiről, az amerikai gazdaság hamarosan bekövetkező összeomlását várja, úgy véli, hogy a dollárból már nem lett más, mint újranyomott papír.

Ami konkrétan a Bitcoint illeti, a „következő megállót” a 135.000 dolláros szintnél várja. Összességében úgy véli, hogy 2025-re a világ kriptovalutájának zászlóshajója képes lesz átlépni az 500.000 dolláros árfolyamhatárt.
E cikk írásakor a Bitcoin a közelmúltbeli ugrások és esések sorozata után 36 485 dolláron cserél gazdát.

Csütörtökön a Bitcoin 18 hónap óta először törte át a 37 000 dolláros szintet, de nem tudta ott tartani magát.

Olvastad már? Mi hajtja Pepe legújabb rallyját?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!