Ripple CEO: „A SEC veszíteni fog az Ethereummal szemben, ahogyan az XRP-vel szemben is”

-

A Ripple (XRP) és az Amerikai Egyesült Államok Biztonsági és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2020 óta folyamatos jogi csatát vívnak egymással.

A régóta tartó konfliktus jelenleg bizonyos jogorvoslati lehetőségekkel jutott közös pontra, amelyek még nem jelentik az ügy végleges megoldását.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


James K. Filan, a védelem egyik ügyvédje erről nyilatkozva elárulta,

„A felek közös lezárási javaslatot nyújtottak be „az ügyben benyújtandó, a jogorvoslatokkal kapcsolatos, közelgő tájékoztatóval kapcsolatos lezárási kérdések szabályozására”.

Hogyan befolyásolja ez az XRP ármozgását?

A javaslatot március 19-én nyújtották be Analisa Torres bírónőnek, a New York déli kerületének, az Egyesült Államok Kerületi Bíróságának bírójának.

Elfogadása esetén az olyan érzékeny részletek, mint a Ripple pénzügyei és az XRP eladásai nem kerülnének nyilvánosságra, ami hatással lehet a piaci hangulatra.

A SEC álláspontját kritizálva Brad Garlinghouse, a Ripple Labs vezérigazgatója hozzátette,

„A SEC az iparággal kezdett harcba, és a bíróságokon csúnyán veszít. Jelenleg olyan társszabályozókkal harcolnak, mint a CFTC, és lemaradnak a nemzetközi társaiktól. Vajon mikor fog a SEC rájönni, hogy az ETH elleni háborút ugyanúgy el fogják veszíteni, mint az XRP ellen?”.

A Ripple XRP szabályozási aspektusát övező bizonytalanságot látva a piac még mindig emelkedő pályán tűnik, kiemelve az XRP támogatóinak pozitív hangulatát.

A cikk írásakor az XRP 0,6042 dolláron kereskedett, 3,4%-os csökkent a elmúlt hét óta.

ripple
Forrás: coingecko.com

Az XRP továbbra is az altcoin-listák élén fog állni?

Ezenkívül a Bitcoin közelgő feleződése egy újabb tényező, amely a befektetők és a rajongók figyelmét az XRP-re irányítja.

Monica Long, a Ripple elnöke nemrégiben hangsúlyozta a 2024-es év jelentőségét a kriptovaluták intézményesülésében. Az X-en közzétett bejegyzésében kiemelte,

„2024 hamarosan a kripto intézményesülésének évévé válik makroszinten (azt érdemes megjegyezni, hogy számos TradFi vállalat indított kriptó hozzáférést, tokenizációs termékeket stb. a korábbi medvepiacokon).”.

Ez rávilágít a Ripple folyamatos erőfeszítéseire, hogy hidat képezzen a hagyományos pénzügyek és a kriptotér között a szélesebb körű elfogadás és innováció érdekében.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ezért a különböző spekulációk és a folyamatban lévő jogi csata ellenére a Ripple (XRP) továbbra is az altcoin piac egyik legnagyobb esélyese.

Olvastad már? A Solanán naponta 20 ezer új token kerül forgalomba: Meg fogja törni a SOL-t vagy sem?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Az amerikai részvények most még a bitcoinnál is jobb választásnak számítanak?

A bitcoin a második negyedévben alulteljesítette az amerikai részvényeket, és ez a tendencia a harmadik negyedévben is folytatódhat. Quinn Thompson, a Lekker Capital kripto fedezeti alap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!