Rekordot döntött Amerika első nukleáris meghajtású Bitcoin bányája

-

A Nautilus, Amerika első, a TeraWulf tulajdonában és üzemeltetésében lévő, atomenergiával működő Bitcoin bányája úttörő eredményekről számolt be 2023 márciusára vonatkozóan.

Az újszerű létesítmény az atomenergia erejét használta fel a 9.200 darab bányagép energiájának hihetetlen, 91%-os szén-dioxid-mentes energiafelhasználási rátával történő működtetéséhez, ez a figyelemre méltó teljesítmény a kriptovaluta ágazat határait feszegeti.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A TeraWulf bányászflottája, amely 18.000 bányagépből áll a Lake Mariner létesítményben és 9.200 darab van a Nautilus létesítményben, lehetővé tette a vállalat számára, hogy 2023 első negyedévében elérje a lenyűgöző 2,8 EH/s hash rate kapacitást, ez 65%-os növekedés az előző negyedévhez képest.

Kerri Langlais stratégiai igazgató büszkén nyilatkozott:

„Továbbra is az ígéretünknek megfelelően teljesítünk, és 2023 első negyedévében komoly eredményeket értünk el”.

Egyúttal optimizmusát fejezte ki, hogy a TeraWulf a második negyedévben eléri az 5,5 EH/s-os kapacitásra vonatkozó célját.

Az atomenergia mint a fenntartható Bitcoin bányászat megoldása

2021 augusztusában a TeraWulf és a Cumulus Data, a Talen Energy leányvállalata bejelentette, hogy közös partnerséget kötött a Nautilusszal.

A cél egy környezetbarát, atomenergiával működő adatközpont építése.

Az új adatközpont felépítése e hónap elején készült el egy 2,5 GW-os atomerőmű-projekt részeként, amely a szükséges energiát biztosítja majd.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A TeraWulf 25%-os részesedésével a vállalkozás célja, hogy 2023 második negyedévére csökkentse energiaköltségeit, és akár 5,5 EH/s-os számítási teljesítményt kínáljon.

A bányászat globális hash-rátája 2016 óta folyamatosan növekszik, ami sokak számára prioritássá teszi a fenntartható Bitcoin bányászatot.

A Nautilus projektet jelentős előrelépésnek tekintik ebben, és ez az első alkalom, hogy a nukleáris energiát a technológiai ipar is alkalmazza.

Az atomenergia felhasználásával a Nautilus Cryptomine drasztikusan csökkentheti a Bitcoin bányászathoz kapcsolódó energiafogyasztást, miközben minimalizálhatja a környezetre gyakorolt káros hatását is.

zeta

Olvastad már? A ChatGPT nem ajánlja befektetésre a bitcoint

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!