Egy programhiba 3 millió dolláros veszteséget hozott a SushiSwap felhasználóinak

-

A Twitteren hamar híre ment, hogy a SushiSwap egyik programhibája miatt az elmúlt négy napban összesen 3,3 millió dollárnyi pénzt vesztettek a felhasználók.

A beszámolók alapján azok lehetnek érintettek, akik az elmúlt négy nap során használták az oldalt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Certik Alert, és a Peckshield, két blokkláncos biztonsággal foglalkozó cég szakértői jelentették be, hogy szokatlan aktivitást észleltek a Sushi egyik okosszerződésében, amely a váltások során több különböző forrásból szedi össze a likviditást, és így a legkedvezőbb árakat tudja biztosítani.

Ebben a szerződésben viszont feltűnt egy hiba, amely miatt alig négy óra alatt 3,3 millió dolláros veszteséget szenvedtek el a felhasználók.

Az egyik fejlesztő elmondása szerint a hiba csak azokat érinthette, akik az előző négy nap során váltásra használták a SushiSwap protokollját.

A dex vezető fejlesztője viszont, Jared Gray arra szólította fel a felhasználókat, hogy vonják vissza a platform részére megadott engedélyeiket.

Azt is elmondta, hogy a tőzsde biztonsági csapatával már dolgoznak a megoldáson, és megosztotta azokat a címeket is, több blokkláncon, amelyek érintettek lehetnek, és amelyek engedélyeit meg kell szüntetniük a felhasználóknak.

Grey néhány órával az incidens után ismét tweetelt, és elmondta, hogy az ellopott pénz nagy részét sikerült visszaszerezni, és nagy esély van rá, hogy a többi is visszakerülhet.

„Megerősítem, hogy több, mint 300 ETH-t sikerült visszakapni, és a Lido csapatával is folynak az egyeztetések, hogy további 700 ETH-t is visszaküldjenek.”

A Sushi közösségének mozgalmasan telt a hétvégéje. Grey és a tanácsadói szombaton kommentálták a vádakat, amelyeket a SEC, az amerikai tőzsdefelügyelet fogalmazott meg a dex esetén.

„A SEC jelenlegi vizsgálata olyan nem-publikus információkat keres, amelyek alapján el tudják dönteni, hogy a működés során meg lett-e sértve bármilyen szövetségi törvény. A jelenlegi legjobb tudásunk szerint azt a következtetést vonhatjuk le, hogy a SushiSwap esetében nincs senki, aki az USA értékpapír-törvényeivel ellentétesen cselekedett.”

Grey szerint a vizsgálatok során együttműködnek a hatóságokkal, és a Sushi governance fórumán a jogi költségek fedezésére saját pénzalap létrehozásáról is megszületett egy beadvány.

zeta

Olvastad már? A ChatGPT nem ajánlja befektetésre a bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!