Rekordmennyiségű BTC-t utaltak ki a tőzsdékről

-

A bitcoint alacsonyabb szintek fenyegethetik, de a színfalak mögött a kereslet számára „csak felfelé” vezet az út, az adatok szerint.
A Bitcoinnak (BTC) április 14-én nem sikerült megtartania a friss nyereséget, még ha a szerdai Wall Street-nyitással összhangban lévő emelkedés kezdetben a bitcoin malmára hajtotta is a vizet.

BTC/USD 1 órás gyertyás grafikon (Bitstamp). Forrás: TradingView

40.500 dollár most a tartandó szint

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD-vel csütörtökön még mindig 41.000 dollár felett kereskedtek, miután visszaszerezte a 40.000 dolláros szintet a felfelé irányuló mozgás során.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


„Eddig minden rendben, 41k-ig vártam a mozgást, de kételkedem abban, hogy egy extra lábat megyünk lefelé a zöld dobozba” – kommentálta Crypto Ed az éjszaka folyamán egy rövid távú árcélokat tartalmazó grafikon mellett.

„Az elkövetkező órákban még egy kicsit felfelé, majd korrekció következik. A 40,5k újratesztelése, és ha ez kitart, akkor 42-43k (fehér) felé megyünk. Elveszítjük a 40,5k-t, és a zöld dobozra megyünk.”

BTC/USD chart. Forrás: Crypto Ed/ Twitter

A 40.500 dollár nem mutatta a csökkenés jeleit a cikk írásakor, a volatilitás csütörtökön lecsillapodott, és a bitcoin nem mutatott nagyobb veszélyt a pattogásra.
Kicsinyítve, mások megragadták az alkalmat, hogy azt állítsák, hogy a bullish hangulat hiánya ellenére maga a bitcoin messze nem volt bearish az idén.


Minél alacsonyabb az időpreferencia, annál kevesebb ok mutatkozik a pánikra – évről évre – állítja a TechDev, majd hozzáteszi, hogy a Bitcoin több mint múló hasonlóságot mutatott a hagyományos piaci viselkedéssel, még azután is, hogy több mint 50%-ot esett a novemberi történelmi csúcsokról.

A fókuszban ebben a hónapban egy hasonló grafikonmintázat volt a Bitcoin jelenlegi és a Dow Jones 1970-es évek elejétől vett időszaka között.

„Az idők változnak. Az eszközök változnak. A makro aggregált emberi viselkedés általában nem”  foglalta össze a TechDev.

A Bitcoin-részvények korrelációja mindazonáltal aggodalomra ad okot egyesek számára, és egy lehúzás jelentős hatással lehet az árfolyamra.

Egyre több a tőzsdei kiutalás

A Blockware vezető insights elemzője, William Clemente számára eközben más okok is szóltak a hit megtartása mellett.

A kriptopénztőzsdék olyan ütemben veszítették el a BTC-tartalékokat, amilyenre korábban ritkán volt példa – jegyezte meg szerdán, ami arra utal, hogy a kereslet bármilyen növekedése versenyre száll a gyorsan csökkenő kínálattal, ami tovább növelné az árfolyam teljesítményét.

„Mindössze 3 másik alkalommal láttuk, hogy ilyen ütemben vonták ki a bitcoint a tőzsdékről” – írta a Glassnode on-chain elemzőcég adatai mellett.

A Glassnode nettó pozícióváltozási mutatója 18 tőzsdén követi nyomon az egyenlegek felfelé és lefelé történő változását.

A tőzsdei nettó pozícióváltozás grafikonja. Forrás: Clemente/ Twitter

A tőzsdei kivonások grafikonján szereplő tüskék sokat vitatott jelenségek, és a szakértői izgalom idén a felgyorsuló kereslettel párhuzamosan fokozódott.

Olvastad már? Gyermekrajzokból NFT – interjú a Baby Vizsla Inu üzleti vezetőjével

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!