Razziát tartottak a Bithumb és az Upbit tőzsdéknél

-

A Dél-koreai hatóságok ismét vizsgálódnak a kriptotőzsdék környékén, és hétfőn a két legnagyobb váltónál is házkutatást tartottak.

Annak apropóján tették ezt, hogy egy ellenzéki politikussal kapcsolatban, és az ő illegális kriptós tevékenységével egyre vadabb pletykák terjednek az országban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Kim Nam-kuk, a Koreai Nemzetgyűlés tagja akkor került a figyelem középpontjába, mikor kiderült, hogy 2021-ben 800 ezer wemix coint birtokolt, amely akkori áron nagyjából 4,5 millió dollárt ért. A múlt hét vasárnapján a politikus kilépett a pártjából.

Az esethez kapcsolódóan az Upbit és a Bithumb tőzsdéktől tranzakciós történeteket foglaltak le a hatóságok, emellett a helyi techcég, a Kakamo Corp által futtatott Kakao Klip rendszeréből is, ez derül ki a helyi hírügynökséges beszámolóiból.

A hírek szerint Kim mindhárom platformon rendelkezett felhasználói fiókkal, és a tavalyi év első felében utalta át a coinokat a Bithumb tárcájából az Upbitre.

A Koreai Pénzügyi Hírszerzési Egység ezt az utalást gyanúsként jelölte meg, és jelentette a Főügyészségnek.

A gyanú szerint a politikus ezzel a pénzmozgással megszegte a koreai törvényeket, hiszen a tőzsdéknek jelenteniük kellett volna az utalást, mivel a tulajdonos birtokában lévő pénz sokszorosan meghaladja a törvényben meghatározott értékhatárt.

Kim ráadásul azok között van, akik arra szavaztak még 2021-ben, hogy az országban egyelőre halasszák el a digitális eszközökön elért nyereségre bevezetendő adó kivetését.

Emellett azzal is gyanúsítják, hogy a tavalyi parlamenti ülésszak ideje alatt is kereskedett a kriptóval.

A vádak szerint ez összeférhetetlenség, ráadásul a bennfentes kereskedés gyanúja is felmerült, mivel politikusként lényeges információkhoz juthatott, amelyek nagy hatással járhattak a kriptós befektetésére.

A hatóságok így eljárást indítottak, és le is akarták Kim tárcáit az említett tőzsdéken, még tavaly év végén, de a bíróság ezt nem engedélyezte.

Ahogy azonban a botrány egyre nagyobb lett, és az eset egyre nagyobb hírverést kapott, a bíróság végül megadta az engedélyt a lefoglalásra, a tőzsdéknél tartott vizsgálatra.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Kim továbbra is fenntartja, hogy semmi rosszat nem tett a saját kriptokereskedése során, és a sajtóban közölt hírek teljesen hamis információkon alapulnak.

A wemix kibocsátója, a Wemade vállalat tagadta, hogy kapcsolatban állna a gyanúba keveredett politikussal, és jogi eljárást is kilátásba helyezett a hamis híreszteléseket terjesztő médiumok ellen.

Olvastad már? A Tether a Bitcoin segítségével erősíti tartalékait

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!