Egy csődbe ment bankár a kriptót hibáztatja, miközben dollármilliós bónuszokat tett zsebre

-

A Signature Bank egyik korábbi tisztviselője nemrégiben megpróbálta a kriptopénzeket okolni a bank bajai miatt, miközben több millió dollárnyi részvényopciót és bónuszt tett zsebre.

A Szenátusi Bankbizottság által szervezett meghallgatáson Scott Shay, a bank elnöke úgy fogalmazott, hogy a bank a kriptók miatt ment tönkre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Cynthia Lummis szenátor szerint viszont ez a megfogalmazás félrevezető.

A meghallgatáson Shay elmondta, a bank 2018-ban kezdett el digitális eszközökkel foglalkozni, de 2022 során jelentős mértékben csökkentették a kitettségüket, a volatilitás növekedése miatt.

Elmondása szerint a bankot azért sajátították ki a hatóságok, mert egy másik, szintén digitális eszközökkel foglalkozó bank becsődölt, és emiatt 16 milliárd dollárt vontak volna ki a Signature számláiról.

„Úgy tűnik, Shay elég aktívan próbálja azokra hárítani a felelősséget, akik ezeket a digitális eszközöket kezelik, és egyben a bank ügyfelei, valamint a szabályozókra. Nem került viszont szóba a személyes felelősség kérdése.”

Shay tagadta, hogy kifejezetten a digitális eszközöket hibáztatná, de Lummis szenátor elmondta, a vallomása során tíz alkalommal is használta ezt a kifejezést.

Milliós üzlet

Egy másik szenátor, Elizabeth Warren a Silicon Valley Bank ügyvezetője, Gregory Peckert és Shayt is megvádolta, hogy a bankok bedőlése ellenére is sok millió dollárnyi bónuszt kaptak.

Warren elmondta, jelenleg is azon dolgoznak a bizottságon belül, hogy megoldják az ilyen pénzek kifizetésének a leállítását.

„Jelenleg a törvények lehetővé teszik, hogy Pecker és Shay urak több tízmillió dollárt fizethetnek ki saját maguknak bónuszként, vagy részvényopcióként. Ezt a pénzt pedig akkor is megtarthatják, ha a bankok bedőlnek. Ez így nem helyes. Ha ezen nem változtatunk, akkor az ország minden bankvezetője aránytalan kockázatot vállalhat, hogy a lehető legnagyobb pénzt kereshesse, mert a hibázásért úgyis valaki másnak kell fizetnie.”

Sem Pecker, sem Shay nem kommentálta a sajtóban a meghallgatáson elhangzottakat. Még áprilisban Adrienne Harris, az NYDFS tisztviselője úgy fogalmazott, hogy nevetséges a kriptót hibáztatni a Signature Bank problémáiért.

Egy New Yorkban szervezett kriptós konferencián úgy fogalmazott, hogy amit a bank megtapasztalt, az egy újfajta bankpánik volt, ezt idézték elő az események.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az NYFDS március 12-én vette át az irányítást a Signature Bank fölött, hogy meg tudják védeni az USA gazdaságát a rendszerszintű kockázatoktól.

A bank azutáán szembesült problémákkal, hogy nem sokkal előtte a kriptobarát Silvergate Bank és a Silicon Valley Bank is csődbe ment.

Olvastad már? A Chainlink, venni vagy nem venni?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

A PEPE-árfolyam veszélyben? Íme, mit tartogat a hét a mémcoin számára

Mindenkinek a kedvenc mémecoinja jelenleg egy kissé szorult helyzetben van. A PEPE, a Solana-alapú mémcoin, amely a múlt héten sokakat milliomossá tett, már körülbelül három...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!