Egy csődbe ment bankár a kriptót hibáztatja, miközben dollármilliós bónuszokat tett zsebre

-

A Signature Bank egyik korábbi tisztviselője nemrégiben megpróbálta a kriptopénzeket okolni a bank bajai miatt, miközben több millió dollárnyi részvényopciót és bónuszt tett zsebre.

A Szenátusi Bankbizottság által szervezett meghallgatáson Scott Shay, a bank elnöke úgy fogalmazott, hogy a bank a kriptók miatt ment tönkre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Cynthia Lummis szenátor szerint viszont ez a megfogalmazás félrevezető.

A meghallgatáson Shay elmondta, a bank 2018-ban kezdett el digitális eszközökkel foglalkozni, de 2022 során jelentős mértékben csökkentették a kitettségüket, a volatilitás növekedése miatt.

Elmondása szerint a bankot azért sajátították ki a hatóságok, mert egy másik, szintén digitális eszközökkel foglalkozó bank becsődölt, és emiatt 16 milliárd dollárt vontak volna ki a Signature számláiról.

„Úgy tűnik, Shay elég aktívan próbálja azokra hárítani a felelősséget, akik ezeket a digitális eszközöket kezelik, és egyben a bank ügyfelei, valamint a szabályozókra. Nem került viszont szóba a személyes felelősség kérdése.”

Shay tagadta, hogy kifejezetten a digitális eszközöket hibáztatná, de Lummis szenátor elmondta, a vallomása során tíz alkalommal is használta ezt a kifejezést.

Milliós üzlet

Egy másik szenátor, Elizabeth Warren a Silicon Valley Bank ügyvezetője, Gregory Peckert és Shayt is megvádolta, hogy a bankok bedőlése ellenére is sok millió dollárnyi bónuszt kaptak.

Warren elmondta, jelenleg is azon dolgoznak a bizottságon belül, hogy megoldják az ilyen pénzek kifizetésének a leállítását.

„Jelenleg a törvények lehetővé teszik, hogy Pecker és Shay urak több tízmillió dollárt fizethetnek ki saját maguknak bónuszként, vagy részvényopcióként. Ezt a pénzt pedig akkor is megtarthatják, ha a bankok bedőlnek. Ez így nem helyes. Ha ezen nem változtatunk, akkor az ország minden bankvezetője aránytalan kockázatot vállalhat, hogy a lehető legnagyobb pénzt kereshesse, mert a hibázásért úgyis valaki másnak kell fizetnie.”

Sem Pecker, sem Shay nem kommentálta a sajtóban a meghallgatáson elhangzottakat. Még áprilisban Adrienne Harris, az NYDFS tisztviselője úgy fogalmazott, hogy nevetséges a kriptót hibáztatni a Signature Bank problémáiért.

Egy New Yorkban szervezett kriptós konferencián úgy fogalmazott, hogy amit a bank megtapasztalt, az egy újfajta bankpánik volt, ezt idézték elő az események.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Az NYFDS március 12-én vette át az irányítást a Signature Bank fölött, hogy meg tudják védeni az USA gazdaságát a rendszerszintű kockázatoktól.

A bank azutáán szembesült problémákkal, hogy nem sokkal előtte a kriptobarát Silvergate Bank és a Silicon Valley Bank is csődbe ment.

Olvastad már? A Chainlink, venni vagy nem venni?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!