Raliba kezdett az ETH árfolyama a frissítés után

-

A legújabb, Shapella néven futó frissítés aktiválása után az ETH árfolyama átlépte a 2000 dolláros pszichológiai határt, és a piaci részesedését is nagyjából 1,1%-kal tudta növelni.

A btctools.io elemzése szerint az Ethereum piaci szelete a mostani emelkedéssel nagyjából 19,8%-ot tesz ki, köszönhetően az előző 24 óra növekedésének.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Bitcoin dominanciája 1%-kal húzódott vissza, 47,7%-ra. Az év eleje óta az ETH részesedése összesen 7,6%-ot növekedett.

A Shapella bevezetésével az ETH ralija megtörte a BTC közel két éve tartott emelkedő dominanciáját.

Április 12-én, mikor a BTC árfolyama átlépte a 30 ezer dolláros szintet, a dominanciája több éves csúcsra, 48,8%-ra növekedett.

Utoljára 2021 májusában járt éppen 50% alatt, fölötte pedig 2021 áprilisában tartózkodott legutóbb.

Ha az év eleje óta mérjük a számokat, akkor a BTC dominanciája 13,6%-kal növekedett ebben az időszakban.

A BTC és az ETH erősödése rajta hagyja a nyomát a kisebb altokon, hiszen azok részesedése csökken.

Különösen szembeötlő ez, mikor a két legnagyobb coin egyszerre ralizik.

A BTC és az ETH a teljes kriptopiac 68%-át képviseli. 10% körüli a stablecoinok aránya, és a fennmaradó 225-on kell osztoznia a több, mint 10 ezer jelenleg létező, és a piacon elérhető altcoinnak, legalábbis a CoinGecko ennyit tart nyilván a platformján.

Forrás: CoinMarketCap

A piaci részesedést úgy számolják ki, hogy az adott kriptopénz kapitalizációját összevetik a teljes kriptopiaci kapitalizációval.

Ez utóbbi jelenleg kilenc hónapos csúcson van, 1,33 billió dolláron.

Az ETH árfolyama egy nap alatt több, mint 10%-ot emelkedett, és elérte a 2112 dolláros árat is a reggeli, ázsiai kereskedési nap kezdete előtt, ez derül ki a piaci adatokból.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A növekedés a közösség nézetei szerint a legújabb verzió, a Shapella bevezetésének köszönhető, amely már lehetővé teszi, hogy a staking során lekötött ethert a felhasználók feloldják a zárolás alól, és szabadon használhassák a Beacon Chain hálózatán.

A BTC 2%-kal erősödött, és ugyanebben az időszakban elérte a 30862 dolláros árfolyamot.

zeta

Olvastad már? Ark Invest: Eléri-e a Bitcoin az 1 millió dollárt?

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Neels Kriek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Winklevoss ikrek társtulajdonosok lettek egy fociklubban

A Winklevoss ikrek a Real Bedford FC csapatában szereztek részesedést, az ismert bitcoin-rajongó, Peter McCormack fociklubjában. A terveik szerint a klubot a legjobbak közé akarják...

Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

Marsha Blackburn egyértelművé tette, hogy számára mennyire jól beleillik a bitcoin a magánszféra és a fogyasztóvédelem kategóriájába, és, hogy a jövőben a mainál sokkal nagyobb...

A 99Bitcoins lehet a következő berobbanó BRC20 token?

A Bitcoin ezen a héten kifejezetten erős arcát mutatta, nemrég ugyanis visszaszerezte a 70.000 dolláros árfolyamot, miután 5 százalékot emelkedett. Eközben az újonnan előértékesített BRC20...

A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására. A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!