A világ egyre jobban aggódik a koronavírus terjedése miatt, még a rabok is. New Jersey állam kijárási tilalommal igyekszik megfékezni a vírus rohamos terjedését, a BitClub Network csalói pedig azt kérték a bíróságtól, hogy engedjék el őket, hogy megelőzzék az „elkerülhetetlen” fertőzést.

Szabadlábra helyezést kérnek a kriptocsalók

A BitClub Network két csalója több mint 722 millió dollárt csalt ki befektetőitől egy Ponzi-csalással, most mindketten arra kérik New Jersey szövetségi bíróságát, hogy átmenetileg engedjék őket szabadon.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Matthew Brent Goettsche és Jobadiah Sinclair Weeks az elmúlt napok során több kérvényt is beadtak a koronavírus kockázataira hivatkozva.

A Law360 szerint a Newarkban található Essex County Correctional Facility fegyház „korábban is rendkívül rosszul teljesített a rabok egészségügyi állapotát illetően.” Rodney Villazor, Goettsche ügyvédje arra figyelmeztette a bíróságot:

Nem az a kérdés, hogy a vírus elérheti-e börtönt, hanem az, hogy mikor. Ha a vírus megjelenik akkor szinte lehetetlen lesz megállítani. Goettsche egészségügyi állapota és biztonsága napról napra rosszabbodhat, amíg a börtönben van.

Weeks ügyvédje is hasonlóan érvelt. Felhívták a figyelmet arra, hogy a börtönben több egészségügyi és biztonsági kockázat is jelen van.

Többek között „szivárgások miatt szinte minden alvóhely penészes”, és „nyers, romlott vagy lejárt húst, nyers csirkét és penészes kenyeret szolgálnak fel.”

Az egészségügyi kockázatok és a nem megfelelő ellátás miatt szinte elkerülhetetlen, hogy a koronavírus ne terjedjen el a fegyházban.

Nem képesek felkészülni az ügyre

Az egészségügyi kockázatok mellett az ügyvédek amiatt is aggódnak, hogy ha ügyfeleik rács mögött maradnak, akkor szinte lehetetlen lesz a jogi védekezés.

Goettsche és Weeks ilyen állapotok mellett nem tud felkészülni a tárgyalásukra. A jelenlegi előírások „jelentősen korlátozzák” az ügyvédek látogatását a börtönben.

Goettsche ügyvédje szerint:

Ez azt jelentené, hogy már csak helyben tudnánk meg, hogy találkozhatunk-e ügyfelünkkel.

Emellett a kijárási tilalom miatt az emberek (még a kriptocsalók is) egyre nehezebb helyzetbe kerülnek.

Csak zárt helyeken találkozhatnának ügyvédeikkel az elektronikus anyagok áttekintésére.

Emellett a kérdéses fegyház egy 23 órás zárlatot fontolgat, hogy elkerüljék a vírus megjelenését. Azonban Weeks ügyvédje hétfőn elmondta:

Mr. Weeks nem tud elektronikusan hozzáférni ezekhez az információkhoz; nem tud részt venni online találkozón jogi tanácsosával…. rövidben, Mr. Weeks fogva tartása a járvány alatt lehetetlenné teszi, hogy védekezzen.

Weeks ügyvédje hétfőn a Law306-nak elmondta:

Ezek mindenki számára nehéz idők, különösen azoknak, akik sokakkal ellentétben nem tudnak védekezni. Joby Weeks csak egészséges szeretne maradni, és egy olyan helyet szeretne, ahol biztonságosan felkészülhet a tárgyalására.

Olvastad már? A bitcoin csak önállóan tudná kihasználni fundamentumait

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂