11 évvel azután, hogy Satoshi Nakamoto elindította a bitcoint, az Egyesült Államok kormányának egyes szervei is kezdik fontolóra venni a digitális dollár megalkotását, amely igazolhatná a kriptopénzek és különösen a bitcoin létjogosultságát.

Digitális dollár?

A Bloomberg Law hétfői cikke szerint az Egyesült Államok Képviselőházának demokratái komolyan fontolóra vették egy digitális tárcákból álló rendszer megalkotását, melyben „digitális dollárt” (sajnos nem bitcoint) lehetne tárolni.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A tervezetet Maxine Waters, a Képviselőház Pénzügyi Szolgáltatói Tanácsának elnöke mutatta be hétfőn.

A terveket Peter Can Calkenburgh, a bitcoin népszerűsítésével foglalkozó CoinCenter kutatási igazgatója is megosztotta.

Ezek szerint a „digitális dollár” két dolog lehet:

1: egy egyenleg, amely egy digitális főkönyv szerint van vezetve dollárban, és

2: egy elektronikus mértékegység, amelyet egyenértékű pénzügyi eszközre lehet váltani.

A digitális dollár ötlete azért merült fel, hogy megkönnyítsék Hill gazdaságélénkítő csomagját egy gazdasági válság elkerülése érdekében.

A csomag részeként minden amerikai állampolgár ezer dollárt kapna egy digitális rendszeren keresztül.

A Bloomberg szerint:

„A nagy szövetségi bankoknak és egyéb pénzügyi intézményeknek digitális tárcákat kell szolgáltatniuk az egyének számára, valamint lehetővé kell tenniük a kormány vészhelyzeti támogatásának lebonyolítását ebben a történelmi gazdaságélénkítő csomagban.”

Pontosan nem tudni, hogy élesben, hogyan működne egy ilyen rendszer, de a bitcoint sokan egyfajta „központi banki digitális valutának” tartják és nem csak egy „kriptopénznek.”

Egy elemző szerint ez a bitcoinnak is kedvezhet

Nathaniel Whittemore kriptoelemző szerint ez a lépés a bitcoinon is segíthet.

Elmélete szerint négy lépésből állhat, ha megvalósul:

  1. Megjelenik a digitális dollár a gazdaságélénkítő csomag keretében.
  2. Több száz millió amerikai megkapja első digitális tárcáját.
  3. Több billió dollárnyi összeget adnak gazdaságélénkítésre, ha elhúzódna a válság, és ezzel a dollár is elértéktelenedne.
  4. A bitcoin felemelkedik, hogy az emberek biztosítsák magukat a dollár elértéktelenedésével szemben.

A gazdaságélénkítés egy digitális rendszer nélkül is létrejöhet, de egy ilyen digitális rendszer mindenki számára elérhetővé válna akinek van internetkapcsolata, ezzel még hatékonyabb lehet a rendszer és még több pénz kerülhet a gazdaságba.

Olvastad már? Kereskedés Konyhanyelven 5. rész – Trading History és az OCO Vásárlás / Eladás

Forrás: newsbtc.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂