A COVID-19 pandémia egyre veszélyesebb tempóban növekszik, kihatva a világ nagy országaira és elképesztő nyomást gyakorolva a világgazdaságra.

A bitcoinbefektetők legnagyobb bosszúságára a vezető kriptopénz árfolyama szenved, annak ellenére, hogy sokáig „digitális aranyként” és biztonságos menekülőeszközként hivatkoztak rá.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Most úgy tűnik, hogy a nagy amerikai városokban történő korlátozások tovább terjedhetnek 2020-ban. New York állam kormányzója arról beszél, hogy a helyzet még legalább 9 hónapig eltarthat.

Ezek a tényezők kétségtelenül nagy hatással lesznek mind a világ legnagyobb gazdaságaira, ezzel pedig az összes országra.

A kérdés azonban továbbra is fennáll: vajon a gazdasági zavarok keltenek-e majd olyan hullámokat, amelyek hosszú távon hatással lesznek a bitcoinra és más digitális eszközökre is.

A koronavírus gazdasági hatásai tarolják a piacokat

Az amerikai részvénypiac olyan erős lejtmenetbe kezdett, amilyenekbe csak a masszív recessziók idején szokott.

Ez a bitcoin árfolyamára is hatással van, amely 1 hónapot tekintve 45 százalékos mínuszban van, jelenleg pedig nem sokkal 6600 dollár felett kereskedik.

A kriptopénzek a múlt héten már mutatták annak jeleit, hogy megtörik a részvénypiacokkal való korrelációjukat, habár a következő napok eseményei nagyobb betekintést engednek majd abba, hogy ez az elválás valóban megtörténik-e.

A korlátozások még év végéig tarthatnak – mi lesz a bitcoinnal?

Andrew Cuomo, New York kormányzója egy nem régi sajtótájékoztatón kifejtette, hogy szerinte az államában tartó lezárások még további 9 hónapig elhúzódhatnak.

Ez azt jelenti, hogy a vírus által generált gazdaságcsökkenés még év végéig elhúzódhat. Olyan potenciális károk keletkezhetnek így, amelyeknek helyrehozása évekbe, sőt évtizedekbe telhet.

Changpeng Zhao, a Binance alapító-vezérigazgatója egy legutóbbi blogbejegyzésben kifejtette, hogy szerinte a bitcoin és minden más kriptopénz végül jól fog teljesíteni a zord gazdasági feltételek mellett, főleg az erős fundamentális értékeinek köszönhetően.

„Összességében nem aggódom a kriptopénzek miatt. A fundamentumok nem változtak meg. A fiattal ellentétben a bitcoin továbbra is egy korlátozott ellátással rendelkező kriptopénz. Senki sem nyomtathat belőle többet. A kereslet – főleg most – növekszik. Minden jó lesz.”

Ahhoz azonban, hogy ezeket a fundamentumokat minél hatékonyabban tudja bullish és független ármozgásokká varázsolni, szükségszerű, hogy elváljon a részvénypiacoktól és saját felhasználási piacot alakítson ki mind valutaként, mind pedig értéktárolóként.

Olvastad már? Fizetünk, csak maradj otthon! – friss kezdeményezés a MicroCointól

Forrás: cryptoslate.com

Kiemelt kép: pixabay.cim

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek! 🙂