A kriptopiacok múlt csütörtökön az egyik valaha volt legnagyobb esést hozták, a bitcoin masszív eladásokat tapasztalt, amellyel 3800 dolláros mélypontig süllyedt az árfolyama, ezzel magával ragadva a legtöbb altkoin értékét is.

A kriptopiacok összértéke egy nap alatt nagyjából 100 milliárdot csökkent, 225 milliárdról 125 milliárdig.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A világ legnagyobb kriptotőzsdéjének vezérigazgatója most elmondta gondolatait arról, hogy mi okozta ezt a hatalmas eladási hullámot, hozzátéve, hogy továbbra is úgy hiszi, hogy a bitcoin menedékvaluta lehet, annak ellenére, hogy a hagyományos piacokhoz hasonlóan alakult árfolyama.

A Binance vezérigazgatója szerint a bitcoin legújabb összeomlása „olyan, mint egy úszógumi, ami a Titanichoz van kötve”

Több elemző és befektető is csalódott abban, hogy a bitcoin értéke a hagyományos piacokkal együtt süllyedt, ezzel megcáfolva a „menedékvaluta” elméletet.

Changpeng Zhao, a Binance alapítója és vezérigazgatója is beszélt erről legújabb blogbejegyzésében, szerinte a bitcoin és egyéb kriptopénzek továbbra is menedékvaluták, de a globális gazdaság megingása egyszerűen túl sok volt egy ilyen kis piac számára.

Szerinte a kriptopiac olyan, mint egy „úszógumi”, amely a Titanichoz van kötve, de ahogy ahogy a Titanic süllyed idővel elszakad tőle, ahogy a kriptopénzek is elszakadhatnak a hagyományos piacoktól.

„Vegyünk egy úszógumit, amely fenntart a vízen. Kössük hozzá mondjuk a süllyedő Titanichoz. Segíteni fog ez? Hát persze, hogy nem. De nem azért, mert az úszógumi hibás, hisz a fennmaradási képessége továbbra is működik.”

CZ szerint ezért omlott össze a kriptopiac.

Cz elmagyarázta, hogy szerinte két fő tényezőn múlt a kriptopiacok kapitulációja.

Az első faktor szerinte az, hogy a nem túl megrögzött kriptorajongók a hagyományos piacok összeomlása miatt eladták kriptopénzüket, ezzel hatalmas eladási nyomást hoztak létre, amely jelentős értékvesztéssel járt.

A második tényező szerinte az, hogy sok befektető eladta a kriptopénzét, mivel veszélybe került a lakhatása vagy az állása a globális bizonytalanságok miatt.

Mivel ilyen sok befektető hagyta el a relatíve kis méretű piacot így lehet, hogy ez egy hosszú távú mélypont és a hagyományos befektetők friss pozíciókkal léphetnek be bitcoin- és egyéb kriptopiacokra, ha azok kezdenek különválni a hagyományos piacoktól.

A cikk írásakor a bitcoin értéke 0,85%-ot csökkent az elmúlt 24 óra alatt, piaci összértéke 110,56 milliárd dollár, az elmúlt 24 órában pedig 39,7 milliárd dolláros forgalma volt.

Olvastad már? Közel másfél millió olasz vásárolhat bitcoint a bankján keresztül

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂