PlanB: „Bitcoin parabolikus rally következhet”

-

Kriptovaluta elemző, PlanB, egy olyan klasszikus mutatóra hívja fel a figyelmet, amely azt sugallja, hogy a Bitcoin (BTC) ára egy év múlva akár hat számjegyű összegeket is elérhet.

Egy új stratégiai ülés során a kvantitatív elemző, PlanB, elmondja 65.200 YouTube-előfizetőjének, hogy a Bitcoin relatív erősségi indexe (RSI) olyan mintázatot mutat, amely korábban jelezte a parabolikus emelkedést.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az RSI egy mutató, amely követi egy eszköz lendületét.

PlanB így fogalmaz:

„Ez azt jelentené, hogy az RSI innen fog emelkedni a felezés irányába. Lesz volatilitás, természetesen. Nem lesz egyenes vonal. Majd egy bikapiac 2024-ben, egy RSI-vel, ami körülbelül 90 lesz – kicsit fölötte vagy alatta – nem számít. Ezután pedig egy medvepiac jön 2025-2026-ban.”

PlanB saját stock-to-flow (S2F) modelljét használja a Bitcoin árának előrejelzéséhez a várható RSI mintázattal összhangban.

A S2F modellt hagyományosan értékes fémek, például nemesfémek teljesítményének nyomon követésére használják, és összehasonlítja egy eszköz árát a rendelkezésre álló kínálattal.

A modell azt mutatja, hogy a Bitcoin ára elérheti a 60.000 dollárt a várható 2024 áprilisi feleződés előtt, amikor a BTC bányászainak jutalékai a felére csökkennek, majd a következő hatalmas emelkedés 300.000 és 500.000 dollár között lehet.

„A Bitcoin árában pedig így néz majd ki. Tehát most itt vagyunk ezen a 30.000 dolláros szinten, már hónapok óta. És ebben a RSI által mutatott forgatókönyvben ez az ár tartozik ide. Tehát növekedni fog a volatilitással a felezésig a stock-to-flow érték körülbelül 60.000 dollár.”

A Bitcoin jelenlegi ára 28.300 dollár körül van, írásbeli időpontban, 2,5%-os csökkenést mutat az elmúlt 24 órában.


Olvastad már? A Bitcoin és az Ethereum blokkláncok fejlesztésének összehasonlítása

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!