PlanB: „Bitcoin parabolikus rally következhet”

-

Kriptovaluta elemző, PlanB, egy olyan klasszikus mutatóra hívja fel a figyelmet, amely azt sugallja, hogy a Bitcoin (BTC) ára egy év múlva akár hat számjegyű összegeket is elérhet.

Egy új stratégiai ülés során a kvantitatív elemző, PlanB, elmondja 65.200 YouTube-előfizetőjének, hogy a Bitcoin relatív erősségi indexe (RSI) olyan mintázatot mutat, amely korábban jelezte a parabolikus emelkedést.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az RSI egy mutató, amely követi egy eszköz lendületét.

PlanB így fogalmaz:

„Ez azt jelentené, hogy az RSI innen fog emelkedni a felezés irányába. Lesz volatilitás, természetesen. Nem lesz egyenes vonal. Majd egy bikapiac 2024-ben, egy RSI-vel, ami körülbelül 90 lesz – kicsit fölötte vagy alatta – nem számít. Ezután pedig egy medvepiac jön 2025-2026-ban.”

PlanB saját stock-to-flow (S2F) modelljét használja a Bitcoin árának előrejelzéséhez a várható RSI mintázattal összhangban.

A S2F modellt hagyományosan értékes fémek, például nemesfémek teljesítményének nyomon követésére használják, és összehasonlítja egy eszköz árát a rendelkezésre álló kínálattal.

A modell azt mutatja, hogy a Bitcoin ára elérheti a 60.000 dollárt a várható 2024 áprilisi feleződés előtt, amikor a BTC bányászainak jutalékai a felére csökkennek, majd a következő hatalmas emelkedés 300.000 és 500.000 dollár között lehet.

„A Bitcoin árában pedig így néz majd ki. Tehát most itt vagyunk ezen a 30.000 dolláros szinten, már hónapok óta. És ebben a RSI által mutatott forgatókönyvben ez az ár tartozik ide. Tehát növekedni fog a volatilitással a felezésig a stock-to-flow érték körülbelül 60.000 dollár.”

A Bitcoin jelenlegi ára 28.300 dollár körül van, írásbeli időpontban, 2,5%-os csökkenést mutat az elmúlt 24 órában.


Olvastad már? A Bitcoin és az Ethereum blokkláncok fejlesztésének összehasonlítása

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!