Peter Thiel szerint az egyik legnagyobb hibája, hogy későn fedezte fel a Bitcoint

-

Egy 2022. március 12-én közzétett beszélgetés során a milliárdos vállalkozó és kockázati tőkés Peter Thiel arról beszélt, hogyan építette fel a Paypalt Max Levchin, David Sacks és Luke Nosek társalapítókkal.
Az egyórás beszélgetés vége felé a téma gyorsan a kriptovalutákra terelődött, és Thiel hangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz év során „legnagyobb hibája” az volt, hogy „túl későn és túl kevéssel szállt be a bitcoinba”.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A múlt héten a Paypal társalapítóival folytatott panelbeszélgetés során hosszasan tárgyalták a Jimmy Soni által írt „The Founders” című új könyvet. A „The Founders: The Story of Paypal and the Entrepreneurs Who Shaped Silicon Valley” címmel jelent meg a múlt hónapban, és a történet a Paypal eredetéről szól.
A callin.com március 12-én megjelent adásában a Paypal társalapítói, Peter Thiel, Max Levchin, David Sacks és Luke Nosek szerepelnek. Bár a beszélgetés nagy része a Paypal eredetével kapcsolatos témákat érinti, az 55:30-kor kezdődő résznél a vita a kriptovalutákra terelődött.
A beszélgetés házigazdájának sikerült még egy kérdést belepréselnie, mivel szerinte „nem lenne ez egy technológiai beszélgetés egy kis vadító előretekintés nélkül”.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a csoport „a fizetési rendszerekről most és a kriptóról”, Thiel így válaszolt:

„A legnagyobb hiba, amit az elmúlt évtizedben elkövettem, hogy túl későn és túl kevéssel szálltam be a bitcoinba.”

Miközben Thiel szuperül érdeklődött a Bitcoin iránt, valahogy nem vette őket észre

Thiel tovább magyarázta:
„Tudod, 2014-ben fektettünk be a Founders Fundba, és viszonylag jól teljesítettünk, de 2010-ben és 2011-ben is a radaromon volt – láttuk ezeket az őrült kriptopénzekkel foglalkozó embereket, akkoriban a Paypalnál ez volt az egyik olyan dolog, ami valójában szuperül érdekelt, és motivált, de egyik modell sem működött igazán.”
Thiel továbbá hozzátette:

„A bitcoin esetében valahogy úgy voltam programozva, hogy nem láttam annyira, amennyire kellett volna.”

A Paypal társalapítójának múlt heti nyilatkozatai hasonlóak az októberben tett nyilatkozataihoz. Tavaly egy Miamiban tartott kriptovaluta-rendezvényen Thiel azt mondta a résztvevőknek, hogy úgy érzi, „keveset fektetett [a bitcoinba]”.

A bitcoin előnyeiről tovább beszélve Miamiban Thiel hangsúlyozta, hogy a bitcoin „a kanári a szénbányában – ez a legőszintébb piac, ami az országban van”.

Olvastad már? Így árthat a kriptoiparnak az új szankciós törvényjavaslat

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!