A múlt héten az ether árfolyama 15%-kal erősödött a dollárhoz képest, a tőzsdéken tárolt készletek pedig jelentős mértékben csökkentek.

Az előző két évben a tőzsdék tárcáiban lévő ETH több, mint 29%-át máshová utalták a felhasználók. 2021 decembere óta pedig ez újabb 5,89%-kal esett, azaz másfél millió ETH hagyta el a tőzsdék tárcáit.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Alig egy hete járta be a sajtót a hír, hogy a tőzsdei bitcoin-készletek szintén három éves mélypontra süllyedtek, így talán nem akkora hatalmas nagy meglepetés, hogy a második legnagyobb kriptopénz esetében is megfigyelhetjük ezt a trendet.

Jelenleg 24,09 millió ETH van a különböző tőzsdei tárcákban, nagyjából 71,3 milliárd dollár értékben. Ennyire kevés 2018 decemberében volt utoljára, azaz három éve.

A CryptoQuant elemzői kimutatták, hogy 2020 augusztusában 34,2 millió ETH tartózkodott a tőzsdei tárcákban, az akkori 375 dolláros árfolyamon összesen 12,8 milliárd dollár értékben. Ha ezt a mostani árfolyamokhoz viszonyítjuk, akkor most 101 milliárdnyi lenne a tőzsdei készlet.

Ennek a 34 milliónak viszont majdnem a harmada azóta ki lett vonva a tőzsdékről. 2021 decembere óta a 25,6 millió tőzsdei ETH ismét csökkent, 5,89%-kal.

A legnagyobb tárcával a Binance rendelkezik most, a Bituniverse, Peckshield, Etherscan és Chain.info összesített adatai alapján 3,59 millió etherrel.

A Huobinál 2,13 millió ETH van, a Kraken 2,27 millió tart, az OKEx pedig 364 ezret. A tőzsdei kivonás erősödését az iparág és a támogatók egyértelműen pozitív jelként értékelik, hiszen ez arra utal, hogy a tulajdonos tárolni akarja, nem pedig eladni.

Ahogyan pedig a tőzsdei készletek fogynak, úgy csökken az eladási nyomás is, és ezzel együtt a likviditás.

A jövő sportfogadóinak és tipstereinek kriptovalutája.

Ehhez jön hozzá még a staking céljából lekötött ETH mennyisége, ráadásul a nagy arányú kivonás miatt lehetséges, hogy a staking mennyisége is növekedni fog, hiszen akár ilyen célból is kiutalhatják a felhasználók a tokeneket a tőzsdékről.

Olvastad már? Három kivételes márciusi piaci esemény

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!