Peter Schiff bitcoinért adhatja el a bajba jutott bankját

-

Peter Schiff azt mondja, hogy bitcoinért adná el a bankját, az Euro Pacificet, ha a Puerto Ricó-i szabályozó hatóságok hagyják.
„A bankomat nem azért helyezték csődeljárás alá, mert fizetésképtelen. Azért került oda, mert alultőkésített volt” – mondta a bitcoinszkeptikus.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Peter Schiff azt mondja, hogy hajlandó eladni a bankját bitcoinért cserébe.

A Bitcoin-szkeptikus aranymániás Peter Schiff még mindig próbálja eladni a bankját, az Euro Pacificet.
Puerto Rico pénzügyi intézményekért felelős hatósága, az Oficina del Comisionado de Instituciones Financieras (OCIF) azonban felfüggesztette bank működését, mivel az „durván nem felel meg a minimális tőkekövetelményeknek”.
Schiff azt állítja, hogy már van vevője a bankra, de a felügyelet nem engedi eladni.
Pénteken a Twitteren megkérdezték tőle, hogy hajlandó-e bitcoinért eladni a bankját. Schiff, aki hangos bitcoinszkeptikus volt, így válaszolt: „Valójában igen, bármiért eladnám a bankot, ha a szabályozó hatóságok engednék eladni”.

„Elkötelezett vagyok, hogy a Puerto Ricó-i bankügyi hatósággal együttműködve megoldjam a bankom tőkehelyzetét a bank összes ügyfelének érdekében” – hangsúlyozta.
Schiff folyamatosan tweetelt bankja helyzetéről, amióta a Puerto Ricó-i szabályozóhatóság felfüggesztette a pénzintézet működését.
Állítása szerint nincs bizonyíték arra, hogy bűncselekmény történt volna a banknál, és megjegyezte, hogy ha a hatóság jóváhagyja az eladást, az ügyfelek most már felvehetik az összes pénzüket.
Schiff pénteken egy tweetben pontosított: „A bankomat nem azért helyezték csődeljárás alá, mert fizetésképtelen. Azért került oda, mert alultőkésített volt, nem azért, mert nem volt tőkéje. A bankomnak körülbelül 2 millió dollár tőkéje van, nincs adóssága, nincs hitele, és elég készpénze van ahhoz, hogy az összes betétesnek teljes egészében visszafizesse. A vevőnek 7 millió dollár tőkét kellett volna hozzátennie.”
A Schiffgold, egy másik cég, amelynek tulajdonosa, 2014 óta fogad el bitcoint. Honlapja szerint a cég számos más kriptovalutát is elfogad a Bitpayen keresztül.
Bár a bankja elfogadja a bitcoint, Schiff továbbra is kritizálta a kriptovalutát.
Pénteken például így tweetelt:

„A bitcoinnál nem kell aggódnod amiatt, hogy bezárják a bankodat, csak amiatt kell aggódnod, hogy a bitcoinod piaci értéke összeomlik.”


OIvastad már? A Tether visszakapta a pénzét a Celsiustól

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Liquity technikai elemzés 05.29.

Prémium Liquity A Liquity árfolyamelemzése azt bizonyítja, hogy az árfolyam ismét felfelé irányuló mozgást végez, hiszen ma is a bikák voltak előnyben. Az elmúlt nap rendkívül kedvező...

Változások jönnek a Tornado Cash irányításában

Május 26-án tartottak egy szavazást a TORN token tulajdonosai, amely alapján az eredeti tokentulajdonosok minden téren visszakapják a projekt irányítását. Összességében 517 ezer tokenmennyiség gyűlt...

Több, mint 6 milliárd dollárnyi ethert égettek már el

2021 augusztusában aktiválták az Ethereum hálózatán a London néven futó hard forkot, amely bevezette azt az újítást, hogy a tranzakciós díjakat nem a munkát végző...

A Bitcoin miért nem képes 28 ezer dollár fölé emelkedni

A Glassnode elemzéséből kiderül, hogy a hosszú távú bitcoin tulajdonosok profitban lévő átutalási volumene emelkedik. Más szóval, az elmúlt hónapokban nyereséges Bitcoin tulajdonosok részéről megnőtt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!