Peter Schiff úgy véli, az ezüst ralija nem fog sokáig tartani. A fémet elítélve „új bitcoinnak” nevezte azt.

Schiff szerint ugyanis a bitcoin előző változata csupán jellemtelen szerencsejátékosok által elkövetett csalás volt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Nem volt megfelelő használata és nem rendelkezett alapértékkel; csupán a pénzvágy és a hájp juttatta jobb utakra. Pont ezért a régi változat már a katasztrófához közeledett. 

Ez tehát vajon azt jelentené, hogy az ezüst ugyanilyen, mivel a problematikus bitcoin új verziójává vált? Csak Peter Schiff tudja ezt megmagyarázni – az ember, aki ezen ellentmondó és általában zavaros megjegyzések mögött áll.

Bitcoin-FUD – azaz félelem, bizonytalanság és kétség

Az arany hatalmas rajongója szerdán ismét kitett magáért. A bitcoint ekkor azért támadta meg – most figyeljetek –, mert egy nappal korábban „alig 2 százalékkal” növekedett.

Ez volt a kriptovaluta első nagyobb teljesítménye azután, hogy hetekig oldalazott. Schiff számára ez azonban nem volt elég – legalábbis akkor nem, amikor egy hagyományos árucikk jelentősebb növekedést ért el.

Az ezüst, amely a második legjelentősebb helyet foglalja el az arany után, hat év alatt most érte el legmagasabb szintjét.

A nemesfém 6%-kal növekedett unciánkénti (kb. 28 grammnak megfelelő) 21,17 dollárra – ez 2014 júliusa óta a legmagasabb napközbeni nyereség. A megfigyelők alacsony kamatlábakat, valamint a gyártási kereslet terjedését dicsérték, az ezüst árát a további növekedésre ösztönözve.

„Az ezüst eddig több mint 13%-kal nőtt, míg a bitcoin alig 2%-kal. Az ezüst az új bitcoin, persze közvetlen használhatósággal. Tehát, míg a bitcoin imádói arról álmodoznak, hogy a bitcoin majd a Holdat is eléri, addig lemaradnak a valóban Holdig kapaszkodó ezüstről.”
Peter Schiff (@PeterSchiff) 2020. július 22.

Schiff a nemesfém nyereségeit tehát fegyverként használta a bitcoinnal szemben, annak szerény kitörésének lejáratására.

Megjegyezte, miszerint „az ezüst az új bitcoin, persze közvetlen használhatósággal”, hozzátéve, hogy a kriptovaluta „imádói arról álmodoznak”, nemsokára „a Holdat” érik el, miközben „lemaradnak a valóban Holdig kapaszkodó ezüstről”.

A használata

A kommentek valójában csak néhány órával az után érkeztek, hogy egy jelentés azt bizonyította, a bitcoin növekedett mint utility token.

A Messari kriptókkal foglalkozó adatgyűjtő portál azt írta, hogy a legjelentősebb kriptó és az ezüstszerű Ethereum a 2020-as év során összesen 1,3 billió dollár értékben folytatott tranzakciókat.

Ryan Watkins, a Messari egyik kutatóelemzője megjegyezte, hogy az emberek több okból használják a Bitcoinéhoz hasonló nyilvános blokkláncokat.

Az egyik ilyen indok a nagy értékű tranzakciók elvégzése, amely teljesen más folyamat, mint egy csésze kávéért kriptovalutában fizetni.

„A nyilvános blokkláncrendszerek célja az, hogy erős elszámolási biztosítékot nyújtsanak” – írta Watkins. „Teljes mértékben biztosítaniuk kell a kifizetéseket, hogy azokat ne lehessen elutasítani, visszavonni, vagy visszaváltani a címzett hozzájárulása nélkül, valamint azonnali elszámolást nyújtanak.”

Az emberek az ezüstöt nem használják valós idejű kifizetések elszámolására. Schiff azonban gond nélkül úgy döntött, hogy összekeveri a fém mechanikai jellegét a bitcoinnal – azzal a kriptovalutával, amelynek semmi köze nincs az elektronika és a napelemek működtetéséhez.

Az árak csatája

Ami az árakat illeti, az ezüst és a bitcoin összehasonlítása határozottan tanúsítja Schiff kivételezését az előbbivel.

Az arany imádójának kriptoellenes tweetjére egy olyan válasz érkezett, amely helyesen foglalja össze az egész helyzetet.

„Az arany és az ezüst számára majdnem egy évtizedig tartott, hogy annyi ármozgást érjen el, mint amennyit a bitcoin egy hónap alatt. Ne hagyd, hogy a tények elvakítsanak, Peter.”

Csak ebben az évben a bitcoin márciusi mélypontja utáni fellendülése 30%-kal emelte meg az árat. Hozzá képest az ezüst le van maradva, növekedése ugyanis 25%-os.

Lehetséges, hogy inkább a bitcoin az új ezüst.

Olvastad már? Idén meglehet az egy billió dolláros tranzakciós érték a bitcoinnak

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂