Orosz politikusok jelentős bírsággal és akár 7 év börtönnel büntetnék a kriptopénzek illegális kiadását és felhasználását.

Orosz törvényhozók akár 2 millió rubel (27 800 dollár) bírságra és hét év börtönbüntetésre ítélné azokat, akik illegális kriptokereskedést folytatnak.

Az orosz RBC híroldal beszámolója szerint a törvényjavaslat már beadásra került, de egyelőre nincs elfogadva.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Változó mértékű büntetések

A törvényjavaslat arányosan büntetne, amely az adminisztratív mulasztásoktól kezdődne, ha valaki megsértené a kormány előírásait a kriptopénzekkel való fizetés esetén.

Ebben az esetben lefoglalnák a kérdéses kriptopénzeket, valamint 20 000-től 200 000 rubelig (278-2780 dollárig) terjedő büntetést szabnának ki.

A hivatalos személyek 50 000-400 000, a jogi személyek 100 000-től 1 000 000 rubelig terjedő büntetéseket kaphatnak.

A bírságok duplázódnak illegális átváltások, vagy tokenkiadások esetén, ha azok orosz területen történnek.

Ezek ugyanakkor a büntetőjog megsértésének is minősülhetnek, ha jelentős károkat okoznak a lakosok, szervezetek vagy az állam számára. Ez még nagyobb büntetést, és akár öt év közmunkát vagy hét év börtönbüntetést vonhat maga után.

Emellett azért is büntetés jár, ha valaki készpénzért vásárol digitális eszközöket orosz területen, vagy ha orosz bankszámlára utalnak kriptopénzből származó vagyont.

A kriptocégek elköltöznek

Jurij Pripacskin, az Orosz Kriptogazdaság és Blokklánc Szövetség elnöke szerint az új törvénycsomag lényegében teljesen betiltja a kriptopénzeket, és így az orosz vállalatok nem tudják használni ezt a technológiát.

Úgy véli, ha törvénybe iktatják ezeket a szabályokat, az a cégek tömeges elvándorlásához vezetne, mivel olyan országokat keresnének ezek, amelyek barátságosabbak a kriptopénzekkel:

 „Az orosz kormány lényegében egy új vasfüggönyt húzna fel a digitális gazdaság ellen.”

Oroszország már évek óta bizonytalan a kriptopénzek helyzetét illetően, de az elmúlt évek során egyre többször fellépett a digitális eszközök szabályozása iránt.

Olvastad már? Több elemzőcég szerint is tovább csökkenhet a bitcoinárfolyam

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂