Oroszország el fogja fogadni a külföldi digitális pénzeket

-

Az orosz kormányzat bejelentette, hogy a külföldi digitális valuták hasonló státuszt kaphatnak majd a jövőben, mint a digitális rubel.

A bejelentést az állam hivatalos honlapján tették közzé, a jogi vonatkozású ügyek között.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az olyan jegybanki digitális pénzek, CBDC-k elismerése, mint például a kínai digitális jüan, az orosz szövetségi törvények szintjén lesznek elismerve.

Az ehhez szükséges jogszabályokat már korábban megszavazták, és augusztus elsején léptek hatályba.

A törvény az új meghatározás szerint ilyen külföldi pénznek számítanak azok a digitális valuták, amelyeket egy külföldi állam központi bankja bocsát ki.

Az új szabályok alapján ráadásul az országban tartózkodó, nem orosz állampolgárok szabadon hajthatnak végre tranzakciókat az ilyen digitális valutákkal.

Ez utóbbi megállapítást egyelőre nem részletezték jobban a sajtóban megjelent híradások.

A digitális rubelről szóló orosz törvény augusztus elsején, múlt hét kedden lépett életbe.

Az új törvénycsomag, amely megteremti a digitális rubel létrehozásához szükséges jogi keretrendszert, az orosz parlament mindkét kamarája által zöld utat kapott, és az elnök, Vlagyimir Putyin júliusban írta alá a hivatalos engedélyt.

A várakozások alapján az első próbák a digitális rubellel már ebben a hónapban megtörténhetnek, az orosz bankok közreműködésével, akik valódi felhasználókat fognak bevonni a tesztekbe a lakosság soraiból.

Az ukrajnai invázióra adott válaszul a nyugati kormányok számos szankcióval sújtották az oroszokat, így a kormány keresi a módját, hogy hogyan tudja megkerülni a pénzügyi korlátozásokat.

Ennek az egyik módja a digitális valuták használata, és a jogilag meghatározott digitális fizetési megoldások, amelyekkel nemzetközi elszámolás is bonyolítható.

A múlt hónapban az Orosz Központi Bank elnöke, Elvira Nabiullina elmondta, hogy már egy ideje dolgoznak a digitális rubel integrációján azokba a fizetési rendszerekbe, amelyeket az országban használnak a határokon átnyúló tranzakciók lebonyolítására.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az orosz magánszektor egyelőre nem fogadta kitörő örömmel az állami digitális pénz ötletét.

Egy nemrégiben végzett felmérésben 1200 kis- és középvállalkozást kérdeztek meg ebben a témakörben, és majdnem a két harmaduk elmondta, nem látja az előnyöket, amelyeket egy ilyen pénznem használata biztosíthatna a vállalkozásaiknak.


Olvastad már? Indulhat a BTC-rali, ha a minden jól megy

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!