A glasgowi Jen McAdam azt állítja, az OneCoin nevű, valószínűsíthetően piramisjátékként működő projekt rajongói halálos fenyegetéseket küldenek neki, főleg a Facebookon keresztül.

Rendőrségi feljelentés a fenyegetések miatt

Október 14-én a BBC írta meg McAdam sztoriját, a becsapott OneCoin-befektetőét, aki elmondta, rengeteg erőszakkal és hallállal fenyegető üzenetet kapott, amelyeket jelentett is Skócia rendőrségének.

Állítása szerint ezek a fenyegetések a OneCoin közössége által, szervezett formában érkeznek:

„Rettenetes érzés, a fenyegetések nagyon félelmetesek, állandóan a hátam mögé kell néznem. Megviseli az egészségemet, de nem fogok megfutamodni, amíg a többi, ezernyi OneCoin-áldozattal együtt igazságot nem szolgáltatnak nekünk.”

McAdam, a BBC Cryptoqueen podcastjának egyik korábbi vendége, részt vett a piramisjáték elleni nyomozásban. Sajnos csak azután, hogy több ezer dollárt fektetett be a megtakarításaiból.

Ezután még a barátai, családtagjai között is talált érdeklődőket, akik így összesen mintegy 277 ezer dollárnyi pénzt fektettek be.

„Sok hozzánk hasonló károsultról tudok, szerte a világon, akik átlagemberek, akárcsak mi. Befektették a megtakarításaikat, jelzálogot vettek fel a házukra, és meggyőzték a szeretteiket is, hogy szálljanak be. Most hozzám hasonlóan mind szörnyen érzik magukat, hiszen mindannyian be lettünk csapva.”

Hozzáteszi, az Egyesült Királyságban mintegy 70000 károsultról tudnak, de most úgy érzik, „magukra hagyták őket, senkit sem érdekel a helyzetük”.

Az alapítók letartóztatásban

Idén márciusban már bejárta a sajtót, hogy az Egyesült Államokban vádat emeltek a OneCoin alapítói ellen, piramisjáték szervezése miatt.

Az alapító testvérpár, Konstantin Ignatov és Ruja Ignatova március 6-án, Los Angelesben lett letartóztatva. Pénzmosással, értékpapírcsalással is vádolják őket a Ponzi-séma működtetése mellett.

Olvastad már? Bill Gates – Hogyan válhatsz multimilliomossá 3 lépésben (1. rész)

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Tom Crypto


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂