OneCoin rajongói halálosan megfenyegették az egyik áldozatot

-

A glasgowi Jen McAdam azt állítja, az OneCoin nevű, valószínűsíthetően piramisjátékként működő projekt rajongói halálos fenyegetéseket küldenek neki, főleg a Facebookon keresztül.

Rendőrségi feljelentés a fenyegetések miatt

Október 14-én a BBC írta meg McAdam sztoriját, a becsapott OneCoin-befektetőét, aki elmondta, rengeteg erőszakkal és hallállal fenyegető üzenetet kapott, amelyeket jelentett is Skócia rendőrségének.
Állítása szerint ezek a fenyegetések a OneCoin közössége által, szervezett formában érkeznek:

„Rettenetes érzés, a fenyegetések nagyon félelmetesek, állandóan a hátam mögé kell néznem. Megviseli az egészségemet, de nem fogok megfutamodni, amíg a többi, ezernyi OneCoin-áldozattal együtt igazságot nem szolgáltatnak nekünk.”

McAdam, a BBC Cryptoqueen podcastjának egyik korábbi vendége, részt vett a piramisjáték elleni nyomozásban. Sajnos csak azután, hogy több ezer dollárt fektetett be a megtakarításaiból.
Ezután még a barátai, családtagjai között is talált érdeklődőket, akik így összesen mintegy 277 ezer dollárnyi pénzt fektettek be.

„Sok hozzánk hasonló károsultról tudok, szerte a világon, akik átlagemberek, akárcsak mi. Befektették a megtakarításaikat, jelzálogot vettek fel a házukra, és meggyőzték a szeretteiket is, hogy szálljanak be. Most hozzám hasonlóan mind szörnyen érzik magukat, hiszen mindannyian be lettünk csapva.”

Hozzáteszi, az Egyesült Királyságban mintegy 70000 károsultról tudnak, de most úgy érzik, „magukra hagyták őket, senkit sem érdekel a helyzetük”.

Az alapítók letartóztatásban

Idén márciusban már bejárta a sajtót, hogy az Egyesült Államokban vádat emeltek a OneCoin alapítói ellen, piramisjáték szervezése miatt.
Az alapító testvérpár, Konstantin Ignatov és Ruja Ignatova március 6-án, Los Angelesben lett letartóztatva. Pénzmosással, értékpapírcsalással is vádolják őket a Ponzi-séma működtetése mellett.

Olvastad már? Bill Gates – Hogyan válhatsz multimilliomossá 3 lépésben (1. rész)

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: Tom Crypto

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!