Oktatási programot indít a Binance tőzsde Kazahsztánban

-

A Binance a kormánnyal kötött megállapodás értelmében a felsőoktatási intézmények tantervében blokklánccal foglalkozó kurzusok is lesznek majd.

A tőzsde tervei szerint 2026-ra már 40 ezer helyi egyetemista részére szeretnék biztosítani a blokkláncos oktatást, akik így az iparágban is el tudnának majd helyezkedni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kezdeményezésben, amelyről a hét elején számoltak be a helyi sajtóban, az ország egyetemei mellett a főiskolák is részt vesznek majd.

A Binance nem egyedül fogott bele ebbe, a Blockchain Center kutató központtal együttműködésben dolgozták ki a részleteket.

A BC a kazah központi bank és az Astanai Nemzetközi Pénzügyi Központ, valamint a Digitális Fejlesztések Minisztériuma és az Oktatási minisztérium közötti megállapodással jött létre.

Ezek az állami intézmények mind aláírták a kezdeményezést, mégpedig a Binance Kazakhstan vezetője, Zhaslan Madiyev koordinációjával.

A megállapodás értelmében az oktatási anyagokat a tőzsde fogja biztosítani, és ők adják majd át az alapvető ismerteket a blokklánc és a törvényi megfelelés terén.

Kazahsztán így az első ország lesz a világon, ahol hivatalos felsőoktatási területté teszik a blokkláncot az egyetemeken.

Gleb Kostarev, a Binance ázsiai régiós vezetője elmondta, a kiképzett szakértők a blokklánc, a digitális eszközök, és a vonatkozó jogi keretrendszerek ismerőiként az egész globális kriptoipar számára értéket tudnak majd teremteni.

Támogatjuk Kazahsztán célját, hogy a régió vezetőjévé váljon a digitális technológiák terén. Ez nem lenne lehetséges az oktatás javítása és az országon belüli blokkánc-elfogadottság növelése nélkül.”

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A Binance nagyon nyomul Ázsiában

Októberben a Binance tőzsde felajánlotta a kazah kormány számára, hogy segít nekik az ország kriptoiparának a kialakításában.

CZ, a tőzsde vezetője még májusban találkozott Tokayev elnökkel, és ennek köszönhetően szeretnék szorosabbra vonni a kapcsolatokat.

A nemzeti bank a jelentések szerint az ország digitális valutáját a Binance Chain hálózatán fogja majd kibocsátani.

Szintén októberben kapta meg az engedélyeket a Binance, hogy tőzsdei szolgáltatásokat nyújtson az országban, letétkezelési szolgáltatás mellett.

Tovább informálódnál? Segítségre vágysz?
Erre jött létre a Binance Klub Magyar Közössége! 
(A meghívónk 10% örök kedvezményt ad minden új csatlakozónak)

 

A kazahsztáni kriptoszektor azután vált különösen vonzóvá az iparág vállalkozásai számára, miután a kínai bányászati tiltás miatt hatalmas mennyiségű bányászati kapacitást költöztettek az országba, még 2021 nyarán.

A Binance a kriptotél ellenére sem lassít, folyamatosan terjeszkedik a kontinensen, és a szomszédos Kirgizisztánban is tárgyalásokat folytatnak.

December első felében pedig az azerbajdzsáni kormányzat számár ajánlották fel a szolgálataikat, hogy közreműködnének a nemzeti jogi kertrendszer kialakításában, amelyet a kriptoipar szabályozására használnának a kirgiz hatóságok.


Olvastad már? Továbbra sem mozdul a bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Íme, mi történt ma a kriptoszférában

Szeretnéd tudni, mi történt ma a kriptoszférában? Itt vannak a legfrissebb hírek a napi trendekről és eseményekről, amelyek hatással vannak a Bitcoin árára, a blokkláncra,...

Avalanche (AVAX) technikai elemzés 12.08.

Prémium Avalanche (AVAX) Az Avalanche (AVAX) árfolyamának közelmúltbeli emelkedő tendenciája sok tulajdonosnak nyereséget eredményezett. Annak ellenére, hogy a nyereséges tulajdonosok százalékos aránya nőtt, az általános hangulat pozitív maradt. Az...

A BLUR árfolyama 10%-ot zuhant 24 óra alatt

A BLUR árfolyama a december 7-i kereskedés során jelentős esést szenvedett el, egyetlen nap alatt közel 10%-ot zuhant. A Lookonchain on-chain sleuth szerint az altcoin értékének...

A Worldcoin új decentralizációs tervekkel készül: Mit nyerhet a WLD?

A Sam Altman vs. OpenAI vita által érintett Worldcoin (WLD), a Tools for Humanity csapat által vezetett Worldcoin (WLD) saját frissítéssel állt elő. A Worldcoin Alapítvány...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!