Oktatási programot indít a Binance tőzsde Kazahsztánban

-

A Binance a kormánnyal kötött megállapodás értelmében a felsőoktatási intézmények tantervében blokklánccal foglalkozó kurzusok is lesznek majd.

A tőzsde tervei szerint 2026-ra már 40 ezer helyi egyetemista részére szeretnék biztosítani a blokkláncos oktatást, akik így az iparágban is el tudnának majd helyezkedni.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A kezdeményezésben, amelyről a hét elején számoltak be a helyi sajtóban, az ország egyetemei mellett a főiskolák is részt vesznek majd.

A Binance nem egyedül fogott bele ebbe, a Blockchain Center kutató központtal együttműködésben dolgozták ki a részleteket.

A BC a kazah központi bank és az Astanai Nemzetközi Pénzügyi Központ, valamint a Digitális Fejlesztések Minisztériuma és az Oktatási minisztérium közötti megállapodással jött létre.

Ezek az állami intézmények mind aláírták a kezdeményezést, mégpedig a Binance Kazakhstan vezetője, Zhaslan Madiyev koordinációjával.

A megállapodás értelmében az oktatási anyagokat a tőzsde fogja biztosítani, és ők adják majd át az alapvető ismerteket a blokklánc és a törvényi megfelelés terén.

Kazahsztán így az első ország lesz a világon, ahol hivatalos felsőoktatási területté teszik a blokkláncot az egyetemeken.

Gleb Kostarev, a Binance ázsiai régiós vezetője elmondta, a kiképzett szakértők a blokklánc, a digitális eszközök, és a vonatkozó jogi keretrendszerek ismerőiként az egész globális kriptoipar számára értéket tudnak majd teremteni.

Támogatjuk Kazahsztán célját, hogy a régió vezetőjévé váljon a digitális technológiák terén. Ez nem lenne lehetséges az oktatás javítása és az országon belüli blokkánc-elfogadottság növelése nélkül.”

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A Binance nagyon nyomul Ázsiában

Októberben a Binance tőzsde felajánlotta a kazah kormány számára, hogy segít nekik az ország kriptoiparának a kialakításában.

CZ, a tőzsde vezetője még májusban találkozott Tokayev elnökkel, és ennek köszönhetően szeretnék szorosabbra vonni a kapcsolatokat.

A nemzeti bank a jelentések szerint az ország digitális valutáját a Binance Chain hálózatán fogja majd kibocsátani.

Szintén októberben kapta meg az engedélyeket a Binance, hogy tőzsdei szolgáltatásokat nyújtson az országban, letétkezelési szolgáltatás mellett.

Tovább informálódnál? Segítségre vágysz?
Erre jött létre a Binance Klub Magyar Közössége! 
(A meghívónk 10% örök kedvezményt ad minden új csatlakozónak)

 

A kazahsztáni kriptoszektor azután vált különösen vonzóvá az iparág vállalkozásai számára, miután a kínai bányászati tiltás miatt hatalmas mennyiségű bányászati kapacitást költöztettek az országba, még 2021 nyarán.

A Binance a kriptotél ellenére sem lassít, folyamatosan terjeszkedik a kontinensen, és a szomszédos Kirgizisztánban is tárgyalásokat folytatnak.

December első felében pedig az azerbajdzsáni kormányzat számár ajánlották fel a szolgálataikat, hogy közreműködnének a nemzeti jogi kertrendszer kialakításában, amelyet a kriptoipar szabályozására használnának a kirgiz hatóságok.


Olvastad már? Továbbra sem mozdul a bitcoin

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Hong Kongban is növekszik a kriptobefektetések aránya

A kriptobarát város ismét bekerült a hírekbe, hiszen a helyi befektetők egy csoportja új alapot indított, ProDigital Future néven, és ezzel kifejezetten a kriptoiparra, web3-ra...

Avalanche technikai elemzés 03.31.

Prémium Avalanche Az Avalanche árelemzése a napi grafikonon folyamatos emelkedő tendenciát mutat, mivel a token továbbra is a 20 dolláros ellenállást hajszolja. Az árfolyam az elmúlt 24...

Elon Musk felhívása az AI-kísérletek leállítására

Elon Musk azon felhívása, hogy állítsák le az összes nagyszabású AI-kísérletet, sokkolta a technológiai ipart, és számos befolyásos személyiség támogatta a lépést. Ahogy egyre nyilvánvalóbbá...

A Raydium 2,3 millió dolláros „bug bounty” programja

A Solana-alapú decentralizált tőzsde, a Raydium csapatának tagjai 10 millió RAY token (kb. 2,3 millió dollár) értékű bug bounty programot javasolnak a platform alapvető okosszerződéseiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!