2023-ban lenyomhatják a nagy kártyakibocsátókat a stablecoinok

-

A stablecoinok jelentősé részét képezik a kriptoiparnak, és a legtöbb tőzsdén egyértelműen dominálják a piaci forgalmat.

A CoinMetrics adataiból kiderül, hogy a főláncokon végzett tranzakciók esetén a stablecoinok segítségével 7 billió dollárnyi forgalmat bonyolítottak.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Összehasonlításként elmondható, hogy a Visa, a legnagyobb kártyakibocsátó éves szinten 12 billiós forgalmat kezel.

stablecoin

Arra is rávilágítottak viszont páran, hogy a két pénzügyi megoldás összehasonlítása kicsit sántít, hiszen nem ugyanabban a ligában játszanak.

Peter Johnson, a Brevan Howard Digital vezetője elmondta, hogy a stablecoinok forgalma már meghaladta a Mastercard és az American Express volumenét.

Az előrejelzéseik alapján pedig nagyon valószínű, hogy 2023-ban a Visa forgalmát is maguk mögé fogják utasítani majd.

A helyzet valójában az, hogy vélhetően nem csak a Visa, hanem a négy fő kártyakibocsátó, a Visa, Mastercard, American Express és a Discover teljes, összesített volumenét is meghaladja majd a stablecoinokkal lebonyolított tranzakciók értéke.

Ebben a kalkulációban ráadásul nem is szerepel a tőzsdéken belül végzett, kereskedés során történt stablecoin-forgalom mértéke, amely önmagában is egy igen jelentős mennyiséget képvisel.

Az összehasonlítás egyértelműen rávilágít, hogy mekkora a terjedés mértéke a stablecoinok terén, abban is igaza van a kritikusoknak, hogy a két fizetési megoldás két nagyon különböző dolgot takar, így ezt érdemes figyelembe venni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A kártyás tranzakciók gyakorlatilag kizárólag fogyasztói vásárlásokat jelentenek, míg a stablecoinokat elsősorban kriptopénzes tranzakciókban használják, váltáskor, vagy a defiben.

Hogy a nagy tömegek ugyanúgy a mindennapi használat során is a stablecoinokhoz forduljanak, elsősorban szabályozási kérdéseken múlik.

Ezt a törvényhozók között is van már, aki felismerte, így az USA képviselői előtt már van egy úgynevezett stablecoin-törvény, egy javaslat, amely a területet szabályozná.

Ez lehetővé tenné az USA bankjai számára, hogy saját stablecoint bocsássanak ki a Számvevőszék engedélyével, a megfelelő likvid fedezetek letétbe helyezése után.

A piaci kapitalizáció esetén a stablecoinok tekintélyes részesedéssel bírnak, a teljes piac 16,5%-át képviselik.

A CoinGecko adataiból látható, hogy nagyjából 140 milliárd dollárnyi stablecoin van most forgalomban.

Az egyértelmű vezető a Tether által kibocsátott USDT, 66,3 milliárdos kapitalizációval, de a Circle stablecoinja, az USDC sincs sokkal lemaradva mögötte, 44,3 milliárd létezik ebből.

Olvastad már? Továbbra sem mozdul a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: may qiao

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Mikor várható a Bitcoin bikapiaci csúcspontja

A Rekt Capital egy nemrégiben készült elemzésében tárgyalta a Bitcoin „veszélyzónájának" koncepcióját, amely jellemzően a feleződési esemény előtt következik be. Ez az időszak gyakran történelmi...

A top kriptók, hogy nyugdíjba vonulj és vegyél egy vadonatúj Porsche-t 2025-ben

Vendégbejegyzés A mostani bikafutás szárnyal, és a hozzáértő befektetők olyan jövőbeli nyereségeket szemmel tartanak, amelyek 2025-re átalakíthatják pénzügyi helyzetüket. Ez a rálátás a kriptovaluták erőteljes keverékét...

A Standard Chartered Bank szerint a felezés után 150.000 dollárra emelkedhet a bitcoin ára

Geoff Kendrick, a Standard Chartered Bank elemzője és a digitális eszközök kutatásának vezetője úgy véli, hogy a bitcoin valószínűleg emelkedő trendbe kerül a felezés után. Egy...

Kriptobarát tőzsdebiztost neveztek ki Nigériában

A nigériai elnök kinevezte az új Tőzsdei Értékpapír- és Tőzsdei Bizottság (SEC) elnökét, hogy jó hatást gyakoroljon a tőkepiac szabályozására, a befektetői bizalom megerősítésére és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!