2023-ban lenyomhatják a nagy kártyakibocsátókat a stablecoinok

-

A stablecoinok jelentősé részét képezik a kriptoiparnak, és a legtöbb tőzsdén egyértelműen dominálják a piaci forgalmat.

A CoinMetrics adataiból kiderül, hogy a főláncokon végzett tranzakciók esetén a stablecoinok segítségével 7 billió dollárnyi forgalmat bonyolítottak.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Összehasonlításként elmondható, hogy a Visa, a legnagyobb kártyakibocsátó éves szinten 12 billiós forgalmat kezel.

stablecoin

Arra is rávilágítottak viszont páran, hogy a két pénzügyi megoldás összehasonlítása kicsit sántít, hiszen nem ugyanabban a ligában játszanak.

Peter Johnson, a Brevan Howard Digital vezetője elmondta, hogy a stablecoinok forgalma már meghaladta a Mastercard és az American Express volumenét.

Az előrejelzéseik alapján pedig nagyon valószínű, hogy 2023-ban a Visa forgalmát is maguk mögé fogják utasítani majd.

A helyzet valójában az, hogy vélhetően nem csak a Visa, hanem a négy fő kártyakibocsátó, a Visa, Mastercard, American Express és a Discover teljes, összesített volumenét is meghaladja majd a stablecoinokkal lebonyolított tranzakciók értéke.

Ebben a kalkulációban ráadásul nem is szerepel a tőzsdéken belül végzett, kereskedés során történt stablecoin-forgalom mértéke, amely önmagában is egy igen jelentős mennyiséget képvisel.

Az összehasonlítás egyértelműen rávilágít, hogy mekkora a terjedés mértéke a stablecoinok terén, abban is igaza van a kritikusoknak, hogy a két fizetési megoldás két nagyon különböző dolgot takar, így ezt érdemes figyelembe venni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Karácsonyi kuponkód 15% kedvezmény: KaracsonyKw

A kártyás tranzakciók gyakorlatilag kizárólag fogyasztói vásárlásokat jelentenek, míg a stablecoinokat elsősorban kriptopénzes tranzakciókban használják, váltáskor, vagy a defiben.

Hogy a nagy tömegek ugyanúgy a mindennapi használat során is a stablecoinokhoz forduljanak, elsősorban szabályozási kérdéseken múlik.

Ezt a törvényhozók között is van már, aki felismerte, így az USA képviselői előtt már van egy úgynevezett stablecoin-törvény, egy javaslat, amely a területet szabályozná.

Ez lehetővé tenné az USA bankjai számára, hogy saját stablecoint bocsássanak ki a Számvevőszék engedélyével, a megfelelő likvid fedezetek letétbe helyezése után.

A piaci kapitalizáció esetén a stablecoinok tekintélyes részesedéssel bírnak, a teljes piac 16,5%-át képviselik.

A CoinGecko adataiból látható, hogy nagyjából 140 milliárd dollárnyi stablecoin van most forgalomban.

Az egyértelmű vezető a Tether által kibocsátott USDT, 66,3 milliárdos kapitalizációval, de a Circle stablecoinja, az USDC sincs sokkal lemaradva mögötte, 44,3 milliárd létezik ebből.

Olvastad már? Továbbra sem mozdul a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: may qiao

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!