A lakossági befektetőknek jó okuk volt arra, hogy túlvállalják magukat a kriptopiacon, mondja a milliárdos Bitcoin-bika Mike Novogratz.

A kriptopiacon ismét nagy árfolyam-ingadozások következtek be, amit kedden, a legnagyobb kriptopénz törvényes fizetőeszközzé válásának napján Salvadorban a Bitcoin (BTC) árfolyamzuhanása követett.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez azonban sok kriptoveterán számára, köztük a Galaxy Digital vezérigazgatója, Mike Novogratz számára sem volt váratlan.

A Bloombergnek nyilatkozva a milliárdos Bitcoin-bika azt mondta, hogy a kriptót még mindig a kisbefektetők uralják, akiket „túlságosan felizgatott” az olyan intézmények, mint a Visa és az Amazon közelmúltbeli érdeklődése.

Az emberek kezdenek rájönni, hogy „a kripto nem csak Bitcoin, amit a rossz monetáris költségvetési politika elleni fedezetként vásárolnak” – mondta.

„De talán még ennél is fontosabb, hogy ez a Web 3.0. Ez az értékátvitel internete”.

A lakossági befektetők jó okkal lettek túl hosszúra a tőkeáttétellel Novogratz szerint, aki kiemelte a közelmúlt kripto-barát híreit a pénzügyi és kiskereskedelmi óriásoktól, mint például a Visa, amely NFT tokeneket vásárolt és ígéretes médiumként jellemezte őket.

„Van egy felismerés, hogy ez egy technológia, és egyetlen befektető sem akar lemaradni a következő internetről. Ez a következő internet.”

Novogratz szerint a befektetők túlságosan izgatottak lettek, és a szeptember 7-i áresés „egy kis levegő kipukkanása volt a lufiból”.

Mivel cége, a Galaxy Digital azt tervezi, hogy befejezi a BitGo, Salvador hivatalos Bitcoin-tárcájának infrastruktúra-szolgáltatója felvásárlását, Novogratz a Chivo tárca zűrös indulásáról is nyilatkozott.

Az állam által kibocsátott Chivo tárca szerverkapacitási hibákat tapasztalt, de Novogratz úgy véli, hogy a technikai problémák idővel megoldódnak.

Szerinte az igazi kérdés az, hogyan fog működni a rendszer hat vagy 12 hét múlva, hozzátéve, hogy ilyen projekteket méretarányosan megvalósítani nem könnyű.

Novogratz megjegyzései egybecsengenek több elemzővel, akik a Bitcoin árfolyamának összeomlása után a túlvállalt kereskedőkre mutattak rá.

A legnagyobb kriptopénz szeptember 7-én meredeken 43 000 dollárig zuhant, több mint 3,54 milliárd dollárt likvidálva a származtatott piacokon. A BTC a cikk írásakor 45 000 dollár körül mozgott.

Olvastad már? A Binance.com korlátozni kényszerült a szingapúri ügyfeleit

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.